Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        5 İLÇEDE 2 GÜNLÜK SU KESİNTİSİ

        BURSA (İHA) - Bursa'nın Osmangazi, Yıldırım, Nilüfer, Mudanya ve Gürsu ilçelerinde su kesintisi yapılacak.

        Büyükşehir Belediyesi BUSKİ Genel Müdürü İsmail Hakkı Çetinavcı, çeşmeden akan suyun içilebildiği ender şehirler arasında Bursa'nın da yer aldığını belirterek, BUSKİ'nin kaliteli ve sağlıklı içme suyu teminine yönelik gerçekleştirdiği yatırımların, bunu sağlayan en önemli unsurların başında geldiğini vurguladı. Büyükşehir Belediyesi'nin vizyonuyla altyapı çalışmalarına hız verdiklerini dile getiren Çetinavcı, 14-15 Mayıs 2016 günleri gerçekleştirecekleri su kesintisinin, sağlıklı ve kesintisiz içme suyu temininin sürekliliğine yönelik çalışmalar sebebiyle uygulanacağını belirtti. Açıklamasında teknik çalışmaların içeriğine de değinen Çetinavcı, sözlerine şöyle devam etti:

        "Doğancı Barajı alternatif hattının devreye alınması, Doğancı Köyü yakınındaki Doğancı Barajı pantolon uygulamasının tek hattan iki hatta çıkarılması, Dobruca İçme Suyu Arıtma Tesisi'nde 1985'den beri değişmeyen ana vana ve debi ölçerlerin değiştirilmesi ile hidroelektrik enerji santrali kurulumunun yapıldığı D13 deposuna branşman alımı nedeniyle 14 Mayıs Cumartesi ve 15 Mayıs Pazar günleri Osmangazi, Yıldırım, Nilüfer, Mudanya ve Gürsu ilçelerinde su kesintisi uygulanacaktır. Bununla birlikte, batı bölgesindeki depolar için alternatif takviye amaçlı hatların oluşturulması ile yeni yapılan içme suyu depoları için branşman oluşturulması ve bağlantılarının sağlanması çalışmaları da uygulanacak su kesintisinin nedenleri arasında bulunmaktadır."

        Söz konusu su kesintisinin ilk olarak Kasım 2015 için öngörüldüğünü ancak bazı teknik sebeplerle 14-15 Mayıs 2016 tarihine ertelendiğine işaret eden Çetinavcı, "Kesinti ilk planlandığı gibi Kasım 2015'de uygulansaydı, kesintiden şehrin yüzde 80'i etkilenecekti. Yapılan planlama ve son değerlendirmeler ışığında 14-15 Mayıs günleri uygulayacağımız kesintiden etkilenme oranını yüzde 30'a çektik. Bu vesileyle, su kesintisi uygulanacak mahallelerde ikamet eden vatandaşlarımızın gerekli önlemleri almaları hususunu önemle belirtirim" diye konuştu.

        Bununla birlikte su kesintisi uygulanacak mahallelerde BUSKİ'nin imkanlar dahilinde tankerlerle vatandaşların su ihtiyacını karşılayacağını belirten Çetinavcı, vatandaşların BUSKİ'nin www.buski.gov.tr adresli internet sitesinden, BUSKİ abone numaralarını girmeleri durumunda, kesintiye ilişkin bilgi edinebileceklerini sözlerine ekledi.

        (MŞ)

        09.05.2016 16:04:25 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Bursa haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Bursa Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler