Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        YALOVA'DA TRAFİK HAFTASI KUTLAMALARI

        SAİM ÇOTUK

        YALOVA (İHA) - Yalova'da Trafik Haftası çeşitli faaliyetlerle kutlanıyor.

        Yalova Belediyesi Meclisi salonunda tören düzenlendi. Törenin açılışında konuşan Trafik Tescil Denetleme Şube Müdürü Ali Kaan Abanoz ildeki çalışmalarla ilgili bilgiler verdi. Abanoz, "Trafik, günlük hayatta birçok kolaylık sağlamasına rağmen çeşitli olumsuzlukları da beraberinde getirmektedir. Ülkeler bazında değişiklik göstermekle birlikte, trafik sorunu hayatın kaçınılmaz yönlerinden biri olmuştur. Bu sorun ülkemizde de yaşanmakta ve ölümlü ya da yaralanmalı trafik kazası haberlerini neredeyse her gün medya kuruluşlarımız aracılığıyla izlemekte veya okumaktayız. Bugün, Ülkemizde 35 milyon sürücünün, 20 milyon üzerinde kayıtlı aracın olduğunu ve her yıl ortalama bir milyon civarında yeni sürücü ile aracın trafiğe çıktığını biliyoruz. İlimiz araç sayısı bu gün itibariyle 51.410, sürücü sayısı ise 58.836'dır. 2014 yılında Türkiye'de yıllık ortalama araç sayısında %5.1 bir artış yaşanırken Yalova'da araç sayısı artışı bir önceki yıla oranla yüzde 7,6 olarak Türkiye ortalamasının çok üstünde gerçekleşmiştir. Dünyada her yıl trafik kazaları sonucunda yaklaşık 1 milyon 300 bin kişi hayatını kaybetmekte, 50 milyondan fazla kişi de yaralanmaktadır. Dünyada kara yollarında saatte 150 kişi ölmektedir. yaşamını yitirmektedir. Bunların yüzde 30'u kalkınmış, yüzde 70'i de kalkınmakta olan ülkelerde meydana gelmektedir. Dünya genelinde ekonomik maliyeti ise 518 milyar dolar olan trafik kazaları, ülkelerin gayrisafi milli hasılalarının yaklaşık yüzde 1-2'sini alıp götürmektedir" dedi.

        Yalova'da yılın örnek trafik personellerinin ödülünü ise Vali Yardımcısı Atilla Selami Abban takdim etti. Resim ve kompozisyon yarışmasında dereceye giren öğrenciler de ödüllendirildi.

        (SÇ-MŞ)

        09.05.2016 16:21:11 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Yalova haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Yalova Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler