Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        ATATÜRK ÜNİVERSİTESİ TARAFINDAN SITKI ALP'E FAHRİ DOKTORA VERİLDİ

        - AKADEMİSYENLER BİLİMSEL TEŞVİK ÖDÜLLERİNİ ALDI

        DOĞA ALCA

        ERZURUM (İHA) - Atatürk Üniversitesi tarafından düzenlenen fahri doktora diploması ve bilimsel teşvik ödülleri töreni gerçekleştirildi.

        Atatürk Üniversitesi Nenehatun Kültür Merkezi'ndeki fahri doktora ve bilimsel teşvik ödülleri akademik giysi törenine Vali Dr. Ahmet Altıparmak, Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, Atatük Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hikmet Koçak, Çankaya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hamdi Mollamahmutoğlu, Çankaya Üniversitesi Mütevvelli Heyeti başkanı Sıtkı Alp ve öğretim üyeleri katıldı. Tören öncesinde konuşan Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hikmet Koçak, "Varlığıyla, yaptıklarıyla ulusal sınırları aşıp uluslararası bir değere dönüşen bir çok isme takdim ettiğimiz fahri doktorasını gerek eğitim gerekse de gönül coğrafyamıza mümtaz bir yere sahip olan Sıtkı Alp beyefendiye takdim etmenin mutluluğunu yaşıyoruz" dedi.

        Teşvik ödülü alan akademisyenleri tebrik eden Rektör Koçak, "Böylesine değerli çalışmalar yapan akademisyenlerimize her zaman ihtiyacımız var. Onlarla birlikte ilme büyük katkı sağlıyoruz" diye konuştu.

        Fahri doktora diplomasını Rektör Hikmet Koçak'dan alan Çankaya Üniversitesi Mütevvelli Heyeti başkanı Sıtkı Alp ise, "Zamanında bu büyük üniversitede okuma imkanı bulamayan Sıtkı Alp, bugün burada fahri doktora diploması aldı. Tanrı ne büyük ki bugün burada bana fahri doktora diplomasını verdirdi. Bunun için çok mutluyum ve herkese teşekkür ediyorum" şeklinde konuştu.

        Fahri doktora töreninin ardından bilimsel teşvik ödüllerini almaya hak kazanan akademisyenler, ödüllerini Erzurum Valisi Dr. Ahmet Altıparmak, Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, Rektör Hikmet Koçak, Çankaya Üniversitesi Mütevvelli Heyeti başkanı Sıtkı Alp'den aldılar.

        (DA-AA-Y)

        09.05.2016 16:36:21 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Erzurum haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Erzurum Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler