Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        DÜNYANIN EN İYİ LAPAROSKOPİK CERRAHLARI ŞANLIURFA'DA BULUŞTU

        ŞANLIURFA (İHA) - Harran Üniversitesi Tıp Fakültesi Kadın Hastalıkları ve Doğum Anabilim Dalı tarafından düzenlenen Laparoskopi Eğitim Kursu'na dünyaca ünlü cerrahlar katıldı.

        Harran Tıp Fakültesi Hastanesi'nde düzenlenen eğitim kursuna Rektör Prof. Dr. Ramazan Taşaltın, İtalya'dan Prof. Dr. Fabio Ghezzi, Amerika Birleşik Devletlerinden Prof. Dr. Gökhan Kılıç ve Türkiye'den Prof. Dr. Fatih Şendağ, çevre iller ve Şanlıurfa'da görev yapan kadın doğum uzmanları ile Harran Tıp Hastanesi asistanları katıldı.

        ŞANLIURFA'NIN DOĞUM ORANI YUNANİSTAN'IN DOĞUM ORANIYLA EŞ DEĞER

        Laparoskopi Eğitim Kursu açılış programına katılan Harran Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ramazan Taşaltın, Şanlıurfa'daki yüksek doğum oranına vurgu yaptı.

        Harran Tıp Hastanesinin Şanlıurfa için önemine değinen Prof. Dr. Taşaltın, "Şanlıurfa'mızın doğum oranı Yunanistan'ın doğum oranıyla eş değer, bu açıdan bölge halkı için hastanemiz çok önemli. Çok modern bir hastaneye sahibiz. Sağlık Bakanlığımızın da verdiği destekle daha da iyi duruma geleceğiz. Bu toplantıya katılımlarınızdan dolayı hepinize çok teşekkür ediyorum. Emeği geçen başta Doç. Dr. Muhammet Erdal Sak hocamıza ve tüm katılımcılara ayrı ayrı teşekkür ediyorum" diye konuştu.

        ENDOSKOPİNİN TÜRKİYE'DE YAYILMASI İÇİN ÇALIŞMALAR YAPILIYOR

        Jinekolojik Endoskopi Derneği Başkanı Prof. Dr. Fatih Şendağ konuşmasında,"Böyle bir organizasyon için sevgili arkadaşım Erdal Sak'a teşekkür ediyorum. Endoskopi derneği olarak uzun süredir endoskopinin Türkiye'ye yayılması için çalışıyoruz. Bu anlamda lokal toplantıların çok faydasını görüyoruz. En azından artık gençlerin endoskopik cerrahi yapmak istediğini görüyoruz. Bu anlamda çok motive olduklarını görüyoruz ve bu da bizi çok mutlu ediyor" dedi.

        Böyle bir kursla bölgede var olan kadın hastalıklarına dikkat çekmek istediklerini söyleyen Harran Üniversitesi Hastaneleri Kadın Hastalıkları ve Doğum Anabilim Dalı Öğretim Üyesi ve Jinekolojik Endoskopi Kurs Direktörü Doç. Dr. Muhammet Erdal Sak, "Güncel sıkıntılı süreçlerden dolayı çoğu yurtdışı katılımcının olduğu toplantılar, konukların katılmaması nedeniyle iptal edilmektedir. Bu hassas dönemde bölgesel uluslararası katılımlı bir toplantının Şanlıurfa'da, Harran Üniversitesi Hastanesinde düzenlenmesi hem bölgesel kadın sağlığını geliştirme adına hem kadın hastalıkları doğum uzmanlarının bilgi ve becerilerini arttırma adına hem de bölgenin güzel olumlu açıdan tanıtılması açısından önemli olduğunu düşünüyorum. Bu toplantıya katkı verenlere teşekkürlerimi sunuyorum. Harran Üniversitesi Kadın Doğum olarak bu kursu düzenlerken yurtdışından hocalarımız da burada hepsine katılımlarından dolayı teşekkür ediyorum" dedi.

        AMERİKA'DA YAPILAN AMELİYATIN AYNISI ŞANLIURFA'DA YAPILIYOR

        Amerika'da yapılan ameliyatın aynısı Şanlıurfa'da, Harran Üniversitesi Kadın Hastalıkları ve Doğum Bölümünde yapıldığını dile getiren Doç. Dr. Sak, "Harran Üniversitesi Kadın Hastalıkları Doğum Bölümünde şuan endoskopik cerrahi rutin olarak uygulanmakta. Vakalarımızı yüzde doksan oranında laparoskopik olarak gerçekleştirmekteyiz. Bugünki toplantımıza katılan meslektaşlarımız bilgi ve becerilerini hem bizlerle hem de hastalarımızla paylaştı. Hastalarımız artık Şanlıurfa'dan başka bir ile gitmesinler, Amerika'da yapılan ameliyatın aynısı Şanlıurfa'da, Harran Üniversitesi Kadın Hastalıkları ve Doğum Bölümünde yapılıyor" diyerek hastaların gönül rahatlığıyla Harran Tıp Hastanesi'ni tercih etmelerini istedi.

        Sabah saatlerinde teorik sunumların yapıldığı eğitim kursu öğleden sonra ameliyathane bölümünde devam etti. Toplantı sonunda ameliyathaneden canlı olarak laparoskopi ameliyatı yapıldı. Kursa katılanlara katılım belgesi verildi.

        (Şİ-AOA-Y)

        09.05.2016 17:00:43 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Şanlıurfa haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Şanlıurfa Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler