Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        KIZ ÖĞRENCİLER OKUMAK İÇİN KAYMAKAMA SÖZ VERDİ

        ŞANLIURFA (İHA) - Akçakale Kaymakamı Eyüp Firat'ı makamında ziyaret eden Ohali İlk ve Ortaokul öğrencileri okula devam için söz verdi.

        Ohali İlk ve Ortaokul öğrencileri Akçakale Kaymakamı Eyüp Fırat'ı makamında ziyaret etti. Kız çocuklarla sohbet eden Fırat, kız çocuklardan, bölgenin en temel sorunu olan kız çocuklarının okutulmaması, kız öğrencilerin bire bir şahit oldukları ve kendi gözleriyle de gördükleri ve karşılaştıkları sorunları dinledi.

        Ziyarette bir konuşma yapan Firat, "Kız çocuklarımızın okumaları için yüzlerce neden sıralayabiliriz. Bu nedenlerin başında da, cehaletten doğan korkunç faciaları ve acı sonuçları da sıralayabiliriz. Etrafınıza ve çevrenize şöyle bir bakın, bütün kötülüklerin en baş kaynağı cehalet değil midir. Özellikle kadının cehaleti, toplumun ve insanlığın cehaletidir" dedi.

        Fırat , "Kız çocuklarımızla yaptığımız sohbette kendilerinden okumaları için söz istedim. Kendileri de bana okuma sözü verdiler. Şimdi ise onlara ben şu sözü veriyorum. TEOG sınavında liseyi kazanan ilçedeki tüm kız çocuklarımıza Kaymakamlık olarak burs sözünü veriyor ve aynı zamanda kazanan tüm kız öğrencilerimizin ailelerini tek tek ziyaret ederek kız öğrencilerimizi okutulmaları için kendi ailelerinden de destek sözünü alacağız" şeklinde konuştu.

        (Şİ-AOA-Y)

        09.05.2016 17:03:27 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Şanlıurfa haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Şanlıurfa Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler