Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        TARİH VE MEDENİYET DERSİ FİKİR SANAT AKADEMİSİNDE

        SAKARYA (İHA) - Serdivan Fikir Sanat Akademisi Bahar Dönemi'nde Prof. Dr. Tahsin Görgün'ü Tarih ve Medeniyet dersinde konuk etti.

        SerdivanFikir Sanat Akademisi, altı hafta boyunca Türkiye'nin duayen isimlerini ağırladı. Akademik Kültürel Çalışmalar grubu derslerinden biri olan Tarih ve Medeniyet seminer dersi ise Prof. Dr. Tahsin Görgün'ün koordinatörlüğünde gerçekleşti. Geçmişten günümüze Batı ve İslam medeniyetlerinin düşünce sistemlerinden bahseden Görgün,katılımcılarla birlikte "yeni bir medeniyetin inşası mümkün müdür?" sorusuna cevap aradı. Günümüzde Batı medeniyetlerinin düşünce sistemlerinin Dünyadaki hâkimiyetinden söz eden Tahsin Görgün, bizim kültürümüzün de geçmişine bağlı kalıp yeni fikirler üretmesi ve gelecek nesillere bu kültürün aktarılması gerektiğini vurguladı. Geçmişe bağlılığın orada takılıp kalmakla olmayacağını söyledikten sonra sözlerine "milletlerin şükran borcu yoktur, çıkarlar neyi gerektirirse o yapılmalıdır" diyerek devam etti. Görgün Bilime ve ilmi faaliyetlere daha fazla önem verilmesi gerektiğini söyledi.

        (RŞ-OA-Y)

        09.05.2016 17:19:16 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Sakarya haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Sakarya Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler