Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        İLKOKULDAN "BİR SİMİT DE BEN ALABİLİR MİYİM?" PROJESİ

        AHMET ŞÜKRÜ ULUÇAY

        SAMSUN (İHA) - Samsun Bafra 30 Ağustos İlkokulu'nda "Bir Simit De Ben Alabilir Miyim?" projesi kapsamında başlatılan kampanya okul öğretmeleri, veli ve öğrencilerden büyük ilgi görüyor.

        Hazırlanan proje kapsamında öğrencilerin, velilerin, okul öğretmenlerinin ve okula gelen misafirlerin göreceği şekilde bir yardım kumbarası koyularak bu kumbaraya öğrencilerin artan harçlıklarını atmalarını teşvik ederek böylelikle kumbarada biriken paralardan öğrenciler arasında ihtiyacı olanlar komisyonca belirlenerek öncelikle beslenme malzemeleri alınarak gizlice dağıtılması sağlanması amaçlanıyor.

        Okul paydaşları arasında yardımseverlik ve duyarlılık oluşturmak olduğunun ifade eden Proje sorumlu öğretmenlerinden Adem Erol, "Günümüzde tüm dünyada ve ülkemizde şiddet olayları artarken, yardımseverlik, iyilik yapma ve dayanışma duyguları azalmaktadır. İnsanlar gittikçe yalnızlaşmaktadır. Güzel davranışlar insana daha küçük yaşlarda aşılanmalıdır ki bu davranışlar ömür boyu devam edebilsin. Bizim de çocuklarımıza iyilik yapma davranışını ilkokul çağında yerleştirmemiz gerekmektedir. Okulumuz velilerinden isteyenlerin projemiz kapsamında kumbaramıza yardım etmeleri. Okulumuz öğretmenleri, çevre esnafları ve okulumuzu ziyaret eden misafir ve çevre esnafına projenin anlatılarak yardımlarının istenmesi. Okulumuz öğrencilerinden beslenme saatinde bir şey yiyemeyen öğrencilerimize sağlıklı yiyecekler alıp yedirebilmek. Öğrencilerimiz ve velilerimizde iyilik yapma hazzını geliştirmek, toplumsal yardımlaşma ve dayanışmaya katkı sunmak, güzel davranışların kazanılmasını sağlamak" dedi.

        Öğretmen, öğrenci, veli ve okul çalışanlarına teşekkür eden proje sorumluları Adem Erol, Resul Özkul ve Mehmet okulda haftada bir gün dahi harçlık alamadan gelen öğrencilerin belirlenerek bazı günler küçük harçlıklar verilerek sevindirilmeleri olduğunu ifade ettiler.

        (ŞU-SLH-Y)

        09.05.2016 17:19:36 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Samsun haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Samsun Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler