Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        BODRUM ROTARY, ETRİM KÖYLÜLERİ İLE PANAYIR DÜZENLEDİ

        EREN AYHAN

        MUĞLA (İHA) - Bodrum Rotary Kulübü, Toplum Birliği projesi ile Etrim köyünde "1.Etrim Halk Panayırı" düzenledi.

        Panayırda köylü kadınların kendi el emekleri ile ürettiği ürünler sergilenerek satışa sunuldu. Panayırda yapılan satışlarda elde edilen gelirin tamamı ise üretici köylülerin kendilerine kalacak şekilde; yöresel lezzetler ve ürünlerin satışı gerçekleştirildi.

        Bodrum Rotary ulübü Başkanı Aziz Başan yaptığı açıklamada Etrim Köyü Panayır etkinliğini düzenlemekte amaçlarını şöyle ifade etti. "Kulüp olarak amacımız köydeki kadınların el emeklerinin karşılığını almaları ve yörenin lezzetlerinin tanıtılmasıdır. Bundan sonra panayırın yenilerini de düzenleyerek hem halı dokuma ile tanınan köyümüzü daha iyi tanıtmak hem de kadınlarımıza kazanç sağlamaları için yardımcı olmak amacındayız. Özellikle ilk etkinliğimizde yürüyüş, bisiklet sporu gibi çeşitli etkinliklere katılanların köylülerle arasında bir bir bağlantı kurulmasını istedik. Bodrum Bisiklet Kulübü ve Nane adlı yürüyüş ve doğa sevenlerin oluşturduğu gurup panayıra katılarak destek verdiler" dedi.

        Panayıra katılan köylüler çeşitli doğal tarım ürünleri, kesşkek, yaprak, kabak çiçeği gibi dolmalar, börek sattılar.

        (EA-MB-Y)

        09.05.2016 17:32:01 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Muğla haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Muğla Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler