Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        BAŞKAN YAZGI, HİZMETTE 2. YILI DEĞERLENDİRDİ

        YASİN CAN

        AKSARAY (İHA) - Aksaray Belediye Başkanı Haluk Şahin Yazgı, Aksaray Belediyesi'nin son 2 yılını değerlendirdi. Başkan Yazgı, bugüne kadar hayata geçen ve hedefte olan projeleri 8 ana başlıkta "Aklımızda şehrimiz var" sloganıyla anlattı.

        Aksaray Belediyesi'nin 2. Yıl Hizmet Tanıtım Gala Toplantısı Aksaray Kültür Merkezi'nde gerçekleştirildi. Toplantıda, Belediye Başkan Yazgı, sahneye çıkarak "Fiziki Yatırımlar, Sosyal Projeler, Altyapı, Eğitim Destekleri, Kurumsal Kimlik, Temizlik, Parklar ve Bahçeler, Kültür Sanat ve Tanıtım" başlığı altındaki projeleri anlattı. Başkan Haluk Şahin Yazgı, Aksaray'ı marka şehir yapma yolunda gece gündüz aralıksız çalıştıklarını belirterek, Aksaray'a bugüne kadar hizmet eden herkese teşekkür etti. Başkan Haluk Şahin Yazgı, milletvekilleri ve AK Parti teşkilat kademe üyelerine de ayrıca teşekkür etti. "Biz söz verdiğimiz zaman yaparız" diyen Başkan Yazgı, "Biz parti olarak söz verdiysek yerine getirir ve arkasında dururuz. Aksaray Belediyesi olarak fiziki ve altyapı projelerin yanı sıra, sosyal alan da dahil birçok alanda hayata geçirdiğimiz projelerimiz var. Bunları tek başımıza yapmıyoruz. Halkımızla yapıyoruz, üniversitemizle, STK'larla işbirliği içeresinde yapıyoruz. Biz istişare ediyoruz. Hangi alanda nasıl bir hizmet yapacaksak, o hizmeti alanlarla istişare yapıyoruz" dedi.

        Başkan Yazgı, Aksaray Belediyesi tarafından yapılan hizmetleri ve hedefte olan projeleri tek tek anlattı. Tanıtım galasında başlıklar altında hizmetler şöyle sıralandı:

        "Fiziki yatırımlar: Eski Terminal, Emekli Dinlenme Evi, Kadın Aktivite Merkezi, Kapalı Salı Pazarı, Kılıçaslan Nikah Sarayı, TOKİ ile yapılacak Sanayi Dönüşüm Projesi, Anıt Eserler, Siloların Kaldırılması, Muhtar Evleri, Bedir Muhtar Külliyesi, Çok Amaçlı Pazar Yerleri, Yeni At Çiftliği, Somuncu Baba Sofrası, Öğrenci Yurdu Yapımı, Tuzlu Su, Tarihi Kılıçaslan Hamamı, Azmi Milli Çevre Düzenlemesi, Kapalı Çarşı, Şemsiyeli Sokak projeleri.' 'Sosyal projeler: Huzurlu Yaşam Aracı, Mobil Çorba Aracı, Sokak Hayvanlarına Tedavi ve Operasyon, Kadın Koordinasyon, İhtiyaç Sahiplerine Yönelik Gıda, Sosyal Kart Uygulaması, Gıda Sektörlerine Hijyen Standardı Günebakan, Mahalle Meclisi, Kariyer Merkezi AKKİM, Avrupa'da Yaşayan Aksaraylılarla Buluşma, STK Uyum İçinde Çalışmalar, Taziye Çadırı, Onlar Sizi Bekliyor, Hayvan Rehabilitasyon Merkezi, Tapu Tahsis Belgelerinin Esas Tapuya Çevrilmesi 30 Yıllık Tapu Sorunu Çözüldü, Engelli Sarj İstasyonu, Engelli ve 65 Yaş Üzerine Ücretsiz Toplu Ulaşım.'Altaypı: 2 Yılda 345 Bin Ton Asfalt Serimi, Yolu Olmayan Mahallelere Yol, 40 Yıldır Asfalt Atılmayan Mahalleye Asfalt, 110 Milyonluk İçme Suyu Projesi, Efor Alt Geçit Projesi ihale aşamasına geldi, 14 köprünün 9'u tamamlandı. 40 Günde Tamamlanan Büyük Bölcek Köprüsü, Toplu Taşıma yenilendi, Sinyalizasyonda Estetik Dönem."

        Tanıtım galasında Eğitim Destek, Kurumsal Kimlik Çalışmaları, Temizlik, Parklar ve Bahçe Çalışmaları ve Kültür Sanat ve Tanıtım Çalışmaları başlığındaki faaliyetler ise şöyle sıralandı: "Eğitim destek çalışmaları: Okuma Grubu, Zinciriye Medresesi Bilgi Evi, Vektör Mücadelesi ve Eğitimi, Belediye Spor Alt Yapısı Güçleniyor.' 'Kurumsal Kimlik çalışmaları: Aksaray Yeni Logo, Belediye Binası Girişi Yenilendi, Belediye Meclis Salonu Yeniden Tasarlandı, Belediye ve Halk Arasında Köprü Beyaz Masa, Mobil Uygulama ile İşlemler Cepte, Çek Gönder Uygulaması, Çağrı Merkezi, Yeni Modern Kolay İnternet Sitesi, Aksaray Belediyesi E-Devlette, Bilgi Duvarı, Bel-Net, Bel-Şarj, Engellilere Şarj İstasyonu.' 'Temizlik, Parklar ve Bahçe Çalışmaları: Mahallere Çocuk Parkları, TOKİ'ye Gençosman Parkı, Kılıçaslan Parkı Yeni Donatılar, Dekoratif Aydınlatma, Sanayi Köprüsü Rölyef Çalışması, Yeşil Bir Aksaray İçin 80 Bin Fidan, Temiz Sokaklar Temiz Mahalle, Yeni Çöp Kutuları, Tıbbı Atık Bertaraf Tesisi.' 'Kültür Sanat ve Tanıtım çalışmaları: Aşkın Sırrı Somuncu Baba Sinema Filmi, Ramazan Sokağı, İftar Yemekleri, Ihlara Kültür Turizm ve Sanat Festivali, Film Festivali, Hasandağ Yamaç Paraşütü, Klasik Otomobil Yarışması, Çanakkale Gezileri, Konferanslar, Akmek Kursları."

        (YC-FM-Y)

        09.05.2016 17:58:23 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Aksaray haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Aksaray Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler