Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        BÜYÜKŞEHİR'DEN AB OFİSİNE YENİ BİNA

        - BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ TARAFINDAN RESTORE EDİLEN TARİHİ BİNA AB DIŞ İLİŞKİLER KOORDİNASYON MERKEZİ'NE TAHSİS EDİLDİ

        BURSA (İHA) - Bursa Valiliği'yle imzalanan protokol gereği Büyükşehir Belediyesi tarafından restore edilen Maksem'deki tarihi bina, Avrupa Birliği (AB) Dış İlişkiler Koordinasyon Merkezi'ne tahsis edilerek hizmete açıldı.

        Bursa Valiliği AB Dış İlişkiler Koordinasyon Merkezi yeni yerine kavuştu. Maksem İbrahim Paşa Mahallesi'nde mülkiyeti Büyükşehir Belediyesi'ne ait olan 2 katlı tarihi bir bina, yine Büyükşehir Belediyesi tarafından restore edilerek AB ofisinin hizmetine sunuldu. Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Bursa'da gerçekleştirilen yeni yapılanmayla birlikte 17 ilçenin tamamının, kamu kurumlarının ve STK'ların AB fonlarından daha etkin yararlanacağını ifade etti. Merkezde projelerin prosedüre uygun hale getirilmesine ve mali kaynak konusunda sonuç alınmasına yönelik profesyonel adımların atılacağını, bu adımlar konusunda kurum ve kuruluşlara destekler verileceğini kaydeden Başkan Altepe, "Bu amaçla sayın valimizin öncülüğünde daha önce bize bırakılan bu binanın rekonstrüksiyonunu gerçekleştirdik. Şu anda da AB ofisine tahsis etmiş bulunuyoruz. Şimdiden sonra inşallah burası, başta belediyeler olmak üzere kamu kurumlarımıza, AB'yle ilgili proje yapan herkese destek verecek. Bursa'ya değer katacak. İnsanımıza hayırlı uğurlu olsun" dedi.

        Vali Münir Karaloğlu ise, Bursa'ya kazandırılan AB ofisi nedeniyle Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe'ye teşekkür etti. Binanın 9 Mayıs Avrupa Günü'nde açılmasının ayrı bir anlamının bulunduğunu belirten Vali Karaloğlu, "Büyükşehir Belediyemizle yaptığımız protokol çerçevesinde bu bina, yine Büyükşehir Belediyemiz tarafından onarıldı ve AB ofisi olarak tahsis edildi. İnşallah bu ofiste sadece kamu kurumlarına değil tüm kurumlara hizmet verilecek. Mali konularda daha çok kaynağın aktarılması, kurumlarımıza proje yapılması konusunda danışmanlık yapmak üzere merkez kullanılacak. Emeği geçen herkesi kutluyorum" diye konuştu.

        Açılışın ardından Vali Karaloğlu ve Başkan Altepe, binanın içerisinde incelemelerde bulundu. Vali Karaloğlu, merkezin açılışına verdiği destekler nedeniyle Başkan Altepe'ye teşekkür plaketi takdim etti.

        (MŞ)

        09.05.2016 18:21:22 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Bursa haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Bursa Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler