Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        GELENEKSEL ÇOCUK OYUNLARI ÖDÜL TÖRENİ YAPILDI

        MANİSA (İHA) - Yunusemre Kaymakamlığı AB Proje Ofisi ve Yunusemre İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliğinde düzenlenen 'Geleneksel Çocuk Oyunları Yarışması' Finali ve Ödül Töreni Yağcılar Nebahat Ölmezoğlu İlköğretim kurumlarının bahçesinde yapıldı.

        Yağcılar Mahallesinde yapılan final ve ödül törenine Yunusemre İlçe Kaymakamı Yüksel Topal, Yunusemre Belediyesi Başkan Yardımcısı İdris Avşar, İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Fevzi Yüksel, Yunusemre İlçe Milli Eğitim Müdürü Recep Şengül, Şube Müdürleri, Okul Müdürleri, AB Proje Ekibi, öğrenci velileri ve mahalle sakinleri katıldı.

        Oldukça eğlenceli geçen final müsabakasından sonra Yunusemre İlçe Kaymakamı Yüksel Topal tarafından 3 oyunun birincisine kupa ve madalyalar takdim edildi. İkincilere kupa ve madalyalarını Yunusemre Belediye Başkan Yardımcısı İdris Avşar, üçüncü olanlara ise kupa ve madalyalarını da İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Fevzi Yüksel ve Yunusemre İlçe Milli Eğitim Müdürü Recep Şengül takdim etti.

        Yunusemre Kaymakamlığı AB Proje Ofisi ve Yunusemre İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliğinde Yunusemre İlçesindeki İlkokullar arasında düzenlenen 'Geleneksel Çocuk Oyunları Yarışması'na 2'nci sınıflar 'Yağ Satarım Bal Satarım', 3'üncü sınıflar 'Mendil Kapmaca' ve 4'üncü sınıflar da 'Tombik' oyunu ile ilçe finallerine katıldı.

        Yunusemre Kaymakamı Yüksel Topal, Geleneksel Çocuk Oyunları Yarışmasını planlarken, "Geleneksel Çocuk Oyunlarımızı günümüz koşullarına uyarlayarak oynatmak, yaşatmak, gelecek kuşaklara aktarmak istedik. Saatlerce bilgisayar başında hiçbir fiziksel aktivite yapmadan zaman geçiren çocuklarımızın her açıdan sağlıklı bir nesil olarak yetişebilmeleri için doyasıya oynayacağı ve enerjisini harcayacağı oyunlarla büyümesini sağlamak istiyoruz. Çocuklarımızın fiziksel, duygusal, sosyal, psikomotor, zihinsel ve dil gelişimine katkı sağlayarak onları zararlı alışkanlıklardan uzaklaştırmak; evde bilgisayar ve tablet başında körelmelerini engelleyerek çocuklarımızı doğal ortamlarda yaşıtları ile birlikte oyun oynamaya özendirmek gibi bir takım hedeflerle yola çıkılmıştı. Yarışma sürecinde hedeflerin gerçekleştiğini görmek bizleri ziyadesiyle mutlu etti." dedi.

        Mendil Kapmaca Oyununa 15 Okul, Yağ Satarım Bal Satarım Oyununa 12 Okul ve Tombik oyununa da 11 okul katıldı. Okul içi sınıflar arası müsabakalar 1 Nisan tarihinde tamamlanırken, okulu temsil edecek öğrenci listeleri Yunusemre Kaymakamlığı AB Ofisi Müdürlüğüne gönderildi. Okul içi yarışmalara bin 912 öğrenci oyuncu olarak katıldı. İlçe Finallerine ise 464 öğrenci ve 38 oyun lideri katıldı. 3 oyun türünde toplam 195 müsabaka yapılırken, Yarışmalarda 12 öğretmen de hakem olarak görev yaptı. Proje kapsamında 16 ilkokul bahçesine toplam 38 tane çocuk oyunları sahası çizildi.

        Proje kapsamında gerçekleştirilen 3 oyun türünde 1'incilik, 2'ncilik ve 3'üncülük kupaları verilirken ilçe müsabakalarına katılan 464 öğrenciye de madalya verilirken, yarışmaya fikir sahipliği yapan Sekiz Eylül Kemal Neşen Dömekeli İlkokulu ile yarışmanın sponsorluğunu üstlenen Özel Hedef Kolejine de ayrıca teşekkür edildi.

        (SC-Y)

        10.05.2016 08:52:20 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Manisa haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Manisa Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler