Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        İşaret dili öğrenmeye başlayan AFAD çalışanları, 'Engelliler Haftası' için farkındalık videoları hazırladı.

        Videolar, işaret dilinin yanı sıra görme engelli bireyler için sesli betimlemeli olarak oluşturuldu. Daha önce, engelli bireylerin afetlerden korunması amacıyla özel bir afet eğitim modeli geliştiren AFAD, '10-16 Mayıs Engelliler Haftası'nda farkındalık arttırmayı amaçlıyor.

        9 Mayıs 2016, Ankara/ 'Afete Hazır Türkiye Kampanyası' kapsamında incinebilir gruplara özel uygulamalar geliştiren AFAD çalışanları, 'Engelliler Haftası'na dikkat çekiyor. Engelli bireylerle sağlıklı iletişim kurmak için işaret dili öğrenmeye başlayan AFAD çalışanları, farkındalık arttırmak için videolar hazırladı. AFAD'ın farkındalık videoları, işitme engeli olanlar için 'işaret dili' ile hazırlanırken görme engelli bireyler içinse 'sesli betimlemeli' olarak kurgulandı.

        AFAD, engelli bireylere yönelik çalışmalarını, Bangladeş'te 2015 yılında yapılan 'Engelliler ve Afet Risk Yönetimi Konulu Dakka Konferansı'nı referans alarak yürütüyor. Konferansın çıktılarını temel alarak gönüllü bir komisyon kuran AFAD çalışanları, afet eğitimi çalışmalarını ve afete ilişkin hizmetleri engelli bireyler için kolay erişilebilir hale getirmeyi amaçlıyor.

        Çalışmalar kapsamında ilk olarak AFAD'ın yeni web sitesinin 'Web İçerik Erişilebilirlik Kılavuzu'ndaki AA standartlarına göre oluşturulması amaçlanıyor. AFAD personeli arasında işaret dilinin yaygınlaştırılması, incinebilir gruplar için bir danışma kurulu kurulması da planlanan uygulamalar arasında yer alıyor.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Aydın haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Aydın Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler