Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        TOHUMLAR TOPRAKLA BULUŞUYOR

        - AHLAT'TA EN ÇOK SOĞAN TOHUMU OLAN 'KISKA' TERCİH EDİLİYOR

        SERDAR ADIYAMAN

        BİTLİS (İHA) - Bitlis'in Ahlat ilçesinde havaların iyice ısınmasıyla birlikte meyve ve sebze tohumları tezgahtaki yerini alırken, "Kıska" isimli soğan tohumunun ise en çok satılanlar arasında yer aldığı belirtildi.

        Özellikle yörenin ilk ekilen ürünlerin başında gelen soğan tohumu, Ahlat'ta en çok rağbet gören ürünler arasında yer alıyor. İlçede meyve ve sebze tohum satışı yapan Cüneyt Ayazer, ilçede ilk ekilen ürünlerin başında "Kıska" denilen soğan tohumunun geldiğini ve ilçe halkının da bu tohumlara rağbet gösterdiğini ifade etti. Ayazer, "Yörede toprakla ilk buluşan ürün soğan tohumudur. Soğan tohumunun satışlarına daha yeni başladık. Ucuz olmasının sebebi de sezonun tam olarak açılmaması ve piyasada çok olmasıdır. Tohum fiyatlarından birçok vatandaşın haberi yok. Bahar mevsimiyle birlikte vatandaşlar bahçelerine soğan tohumu alarak ekiyorlar. Daha yeni yeni piyasaya çıkan tohumlara ilçe halkı tarafından da yoğun ilgi var" dedi.

        (SAD-MSA-Y)

        10.05.2016 10:27:05 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Bitlis haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Bitlis Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler