Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        TURİZMCİ ÖĞRENCİLER EXPO'DA BEYŞEHİR BELEDİYESİ STANDINDA

        KONYA (İHA) - Bir süre önce ziyaretçilerine kapılarını açan EXPO 2016 Antalya'ya düzenlenen geziye katılan Konya'nın Beyşehir ilçesinde turizm eğitimi alan üniversite öğrencileri, Beyşehir Belediyesi'nin standını da ziyaret etti.

        Selçuk Üniversitesi (SÜ) Beyşehir Ali Akkanat Turizm Fakültesi'nde öğrenim gören öğrencilere yönelik olarak Antalya iline mesleki gezi düzenlendi. Turizm Fakültesi Dekan Yardımcısı Yrd. Doç. Dr. Yüksel Gürsoy, Bölüm Başkanı Yrd. Doç. Dr. Erkan Akgöz'le beraber organize ettikleri EXPO gezisine fakülteden öğretim personeli ve öğrencilerle birlikte toplam 108 kişi katıldıklarını bildirdi. EXPO'nun Türkçe'de 'sergi' anlamına geldiğini aktaran Gürsoy, gezi amacına ilişkin olarak, "Bu kısaltma, 19. yüzyılın ortalarından beri düzenlenen bir dünya fuarını ifade etmek için kullanılıyor. Dünyanın en eski ve en büyük uluslararası etkinliklerinden biri, FİFA dünya kupası ve olimpiyat oyunlarından sonra dünyada ekonomik ve kültürel etki yaratan üçüncü en büyük organizasyonu ve dünyanın en büyük kültür, tarih ve eğitim olimpiyatlardır. Yapıldığı kentleri marka haline getiren EXPO'nun kentlere ve ülkeye katkısını yerinde öğrenmek, nasıl bir yer ve model seçimi yapılması konusunda bilgi sahibi olmak amacıyla bu geziyi düzenledik. Öğretim elemanlarımız öğrencilerimizle birlikte EXPO ziyaretinde Beyşehir Belediyesi'nin standını da gezdi. EXPO 2016'da İlçemiz belediyesinin bir başka benzeri olmayan standının kurulan sultan mahfili ve üzerinde sergilenen yöresel eşyalarıyla çok ilgi çektiğine tanıklık ettik" dedi.

        (ARÖ-AH-Y)

        10.05.2016 10:28:58 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Konya haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Konya Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler