Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        KIRTIK ORGANİKTE MARKA OLACAK

        FATMA TALAY

        BALIKESİR (İHA) - Balıkesir'in Burhaniye ilçesinde, 6 yıl önce organik tarıma başlayan Kırtık Mahallesi, marka olmak için çalışıyor. İki hafta önce İzmir de bir fuarada katılan Kırtıklı çiftçiler, bu günlerde çilek ve eriği pazara getirmeye başlarken, ürün çeşidini artırmak içinde yoğun bir çalışma içine girdi.

        İlçeye 15 kilometre uzaklıktaki Kırtık mahallesinde, Kırtık Köyü Organik Tarım Turizme Geliştirme Derneği çatışı altında bir araya gelen çiftçiler, yaz aylarında kendilerine ayrılan pazarda ürünlerini satarken, mahallede bir de organik mağazası açtı. İzmir'de düzenlenen, Olivech 2016 Fuarınada katılan çiftçiler bilgi ve görgülerini artırdı. Marka olmak istediklerini anlatan Kırtık Köyü Organik Tarım ve Turizmi Geliştirme Derneği Başkanı Fikret Kara," 6 yıl önce başladığımız organik tarımı geliştirmek için çalışıyoruz. Bu konuda epeyce bir mesafe aldık. Yaz aylarında pazarda ürünlerimizi satarken, İstanbul ve Ankara'ya da ürün gönderiyoruz. Ürün çeşitliliğini artırmak içinde çalışma yapıyoruz. 32 kişi ile Olivech 2016 Fuarına katıldık. Fuar gezisi de çok yararlı oldu" dedi.

        (FT-EME)

        10.05.2016 10:29:39 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Balıkesir haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Balıkesir Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler