Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        TÜRK İSLAM MEDENİYETLER MÜZESİ İÇİN İLK TOPLANTI

        ANTALYA (İHA) - Antalya Büyükşehir Belediyesi'nin kente kazandıracağı en değerli kültürel eserlerden Antalya Ulu Cami içerisinde yer alacak Türk İslam Medeniyetleri Müzesi'nin kuruluş çalışmaları için üst kurul üyeleri ilk toplantısını gerçekleştirdi.

        Türk İslam Medeniyetleri Müzesi'nin kurulması için oluşturan üst kurul, ilk toplantısını Turizm ve Müzeler Daire Başkanlığı'nda yaptı. Toplantıya Prof. Dr. Filiz Yenişehirlioğlu, Dr. Emin Mahir Balcıoğlu, Kültür Bakanlığı Müzeler Daire Başkanı Yaşar Güneş, Başbakanlık Vakıflar Genel Müdürü Müzeler Şube Müdürü Suzan Bayraktaroğlu, Arkeolog Kayhan Dörtlük, Büyükşehir Belediyesi Başkan Danışmanı İbrahim Evrim ile Turizm ve Müzeler Daire Başkanı İlyas Çopur katıldı.

        TÜREL ÖNCÜ BİR BAŞKAN

        2018 yılında açılması öngörülen müze için düzenlenen ilk toplantıda; müzenin amacı, misyonu, hedef kitlesi, koleksiyon başlıkları, müzenin temel değerleri ve sergilenecek eserler gibi konular belirlendi. Toplantıda Prof. Dr. Filiz Yenişehiroğlu, Antalya'nın zengin bir kültürel mirasa sahip olduğunu, bu değerleri ve bilgileri yeni kurulacak bir müze ile göstermek istediklerini ifade etti.

        Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel'in örnek bir yönetici olduğunu söyleyen Dr. Emin Mahir Balcıoğlu ise "Başkan Türel, göreve geldiği ilk günden itibaren kentteki kültür yaşamına zenginlik katmak için müze projelerine ağırlık verdi. Sadece alt yapı projeleriyle değil, kültürel projeleriyle de öncü bir başkan" dedi.

        Kültür Bakanlığı Müzeler Daire Başkanı Yaşar Güneş ise Anadolu'nun çok önemli kültürel mirasa sahip olduğuna dikkat çekerek, "Bu mirasın halkımızın ziyaretine açılması hepimiz açısından gurur kaynağı. Komisyon olarak bu projeye katkı sağlamak amacıyla burada bulunuyoruz" diye konuştu.

        ANTALYA'YA YAKIŞIR BİR MÜZE

        Toplantıyla ilgili açıklama yapan Turizm ve Müzeler Daire Başkanı İlyas Çopur ise, üst kurul rehberliğinde çalışmalara başladıklarını ifade ederek; " Müzenin amacı ve misyonu dahil bir çok ana başlıkta konular konuştuk. Müzede, Türk ve İslam Medeniyetlerini temsil eden sanat eserleri ve bu medeniyetlerin bilim dünyasına kazandırdıkları buluş ve icatlar günümüz belediyecilik anlayışı çerçevesinde sergilenecek. Bu sürecin sonunda Antalya'ya yakışır bir müzenin kurulması amaçlıyoruz" dedi.

        (SÇ-SÇ-Y)

        10.05.2016 10:48:02 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Antalya haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Antalya Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler