Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        DSV YATÇILIK'TAN TÜRK EKONOMİSİ'NE DEV YATIRIM

        VURAL EFECİK

        MUĞLA (İHA) - Marmaris'e bağlı Bozburun Mahallesi'nde Avrupa'nın en büyük tersanelerinden birini kuran DSV Yatçılık firması, yat turizmine yaptığı dev yatırımlarla Türk ekonomisine katkı sağlıyor.

        Bozburun'da 2005 yılında olağanüstü tekne yapım işçiliği üzerine Avrupa'nın en büyük tersanesini kuran yabancı sermayeli DSV yatçılık (Dream Ship Victory Ltd), 141 metrelik boyu ile dünyanın en büyük yelkenlisi olacak Dream Symphony 'i inşa etmeye başlayarak Türk ekonomisine katkı sağlamaya devam ediyor. 300 milyon avroya mal olacak yatın yapımında tamamı Türk işçileri çalışıyor.

        DSV Yatçılık Genel Müdürü ve şirket Ortağı Hülya U.Ali-Zade,Yeni Sayfa Gazetesi'ne verdiği özel röportajda , Türkiye'ye yaptığı yatırımlar hakkında bilgi verdi. Uzun yıllar, birçok sıkıntılara göğüs gererek Türkiye'ye yatırımları hız kesmeden devam ettiklerini söyleyen Ali-zade yerelde asılsız söylentilerin, karalama kampanyaları ile yıpratılmak istendiklerini belirtti.Ali-zade şöyle konuştu: "Firmamız tamamen Türk işçilerinin ürünü olan büyük boyutlu, eşsiz, klasik, yelkenli süper yat üretimi gerçekleştirmektedir. Bu yatların üretiminde Dünyaca ünlü mühendislerle çalışılmakta, bu tanınmış isimlerin ve üretilen yatların eşsiz özellikleri dolayısıyla da projelerimiz Dünya'nın süper yat dergilerinde örnek proje olarak gösterilmekte, Avrupa'daki tekne mühendisliği dalında üniversitelerde tez konusu yapılmakta, Discovery Channel isimli belgesel kanalında programlar yayınlamaktadır. Tüm bunları yaparken şirket ilkemiz; mütevazı bir şekilde projelerimizi gerçekleştirmek, ilk ürünümüzü Bozburun'da ağırladığımız bugünlerde bu olağanüstü Bozburun işçiliğinin Türkiye'ye ve Dünya'ya tanıtmaktı"

        "YAT SEKTÖRÜNDE SÖZ SAHİBİYİZ"

        Hülya U.Ali-Zade Yapımı 2013'te tamamlanan dünyanın en klasik yatı Türk yapımı "Mikhail S. Vorontsov" ve yat sektöründe söz sahibi saygın kuruluş olan Boat Internatıonal ve akabinde kuruluşa ait tüm yayınlarda (Amerika, İngiltere, Hollanda, Almanya, Uzak Doğu) yer aldığını söyledi. Ali-zade sözlerini şöyle sürdürdü: "The Superyachts" yıllık albümünde en iyi 20 tekne arasında giren, "The world's süper yacht Award" ödülü kazanan, halen Dünya'nın en iyi 50 yelkenli superyat listesinde bulunan 65 metre uzunluğundaki MSV isimli yatımız şu anda Bozburun sularında demirli bulunmaktadır. Bozburun'da yıllık bakım-onarım işlemleri gerçekleştirilecek olan ödüllü teknemizin ülkemiz basınına ve kamuoyuna tanıtımı ise 11 Mayıs 2016 tarihinde Uluslararası Marmaris Yat Festivali'nin ilk gününde gerçekleştirilecek"

        "FİRMAMIZ YIPRATILMAK İSTENİYOR"

        Ali-Zade, DSV yatcılığın bunca yatırımlara rağmen asılsız karalama kampanyaları ile yıpratılmaya çalışıldığını belirterek şöyle konuştu: "Firmamız bu duygular ile çalışmalarını sürdürmekteyken 02 Mayıs 2016 Tarihinde Çevre Derneği adına ve Bir basın toplantısı yapılarak şirketimiz hakkında gerçeği yansıtmayan açıklamalar yapılmıştır.Ayrıca bu belge tüm kurumlara da gönderilerek kurumlardaki itibarımız da zedelenmeye çalışılmıştır.Hatta hatta ne amaçla paylaşıldığını anlayamadığım bir e-mail belgesi de eklenerek ilçemizde yatırımcılar için kurulmuş olan bir kurum yetkilisi ve yine ilçemizde önemli yatırımları olan bir aileden de isimleri servis edilmiştir. Bu durum ise firmamız tarafından anlaşılamamaktadır. Konu kişilerinde bu olay hakkında açıklama yapacakları umudundayım. Çevre derneği adına açıklama yapan kişinin Marmarisli yatırımcıları anlayamadığım bir amaçla birbirine karşı kışkırtmak gibi bir görevimi vardır merak ediyorum. Turizme bağlı ticaretin bu kadar zor olduğu bir sezonda dayanışmayı birlik olmaya bu kadar çok ihtiyacımız olan bu zamanda bir Türk evladının bunu niye yaptığını bir Azeri Türk'ü olarak anlamakta güçlük çekiyorum.

        Çalışmakta olduğumuz sektörde dünyaya Ülkemizin adını başarıyla duyurmuş olan firmamızın ülkemize getirmiş olduğu yüksek miktardaki döviz girdisinin devamlılığın sağlanabilmesi için yaptığı işlerin tümünde Türkiye Cumhuriyeti kanun ve kurallarına uyma konusunda çok dikkatlidir ve kanun ve kural dışı çalışmaktan her zaman kaçınmıştır.

        Bu nedenledir ki kanun ve kurallara uygun olarak bizden kurumların istemiş olduğu tüm yükümlülükleri yerine getiriyoruz. Biz bu konuda bu kadar hassas davranırken söz konusu basın açıklamasında hiçbir belge ve bilgiye dayanılmadan firmamızı ve faaliyetlerimizi karalamaya çalışmıştır.

        Basın açıklaması sırasında ekli resim ile sadece firmamıza tahsisi ve projelerinin tamamı Türkiye Cumhuriyeti Kanunlarına uygun olarak onaylı bulunan yer gösterilerek kamuoyunu yanlış bilgilendirmek suretiyle şirketimizin ve ülkemizin itibarı zedelenmeye çalışılmıştır. Konu hakkında uğratıldığımız zarardan dolayı yasal başvurularımızı yapmaktayız"

        (VE-MB-E)

        10.05.2016 11:09:36 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Muğla haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Muğla Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler