Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        MACARİSTAN TÜRK-MACAR TURAN VAKFI BAŞKANI ESOGÜ REKTÖRÜNÜ ZİYARET ETTİ

        ESKİŞEHİR (İHA) - Eskişehir Osmangazi Üniversitesi (ESOGÜ) Fen-Edebiyat Fakültesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü ile Eskişehir Valiliği'nin ortaklaşa düzenledikleri "Türk Macar İlişkileri ve Turan Kurultayı" konulu etkinlik için Eskişehir'de bulunan Macaristan Türk-Macar Turan Vakfı Başkanı Andras Biro, beraberindeki heyetle birlikte ESOGÜ Rektörü Prof. Dr. Hasan Gönen'i makamında ziyaret etti.

        Aynı atanın çocukları ve torunları olarak bir araya gelmekten büyük mutluluk duyduğunu belirten Prof. Dr. Gönen, Macaristan'da Macar halkına bu soydaşlığı anlatan bir kurumun var olmasının memnuniyet verici olduğunu ifade etti. Ayrıca, Avrupa Parlamentosu'nda Türkiye'ye verdikleri desteklerden ötürü Macaristan'a teşekkür etti.

        Vakıf Başkanı Biro ise, vakfın çalışmalarıyla ilgili bilgi vererek, bilim insanlarıyla çalışmalar yürüttüklerini ve ESOGÜ ile birlikte çalışmaktan da memnuniyet duyacaklarını ifade etti. Biro, iki yılda bir düzenledikleri Büyük Kurultay hakkında bilgi verdi ve Prof. Dr. Gönen'i bu yıl Ağustos ayında yapılacak olan kurultaya davet etti.

        Ziyaret, Vakıf Başkanı Biro'nun Prof. Dr. Gönen'e sadak ve ok; Rektör Gönen'in heyete ESOGÜ Anı Tabağı takdim etmesiyle sona erdi.

        (İHA-MET-Y)

        10.05.2016 11:12:06 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Eskişehir haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Eskişehir Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler