Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        UŞAK ÜNİVERSİTESİNDE ULUSLARARASI UŞAK ARKEOLOJİ ÇALIŞTAYI GERÇEKLEŞTİ

        ERTUNÇ ÖZTÜRK

        UŞAK (İHA) - Uşak Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Arkeoloji Bölümü tarafından Uluslararası Uşak Arkeoloji Çalıştayı gerçekleştirildi.

        Mustafa Kemal Paşa Amfisi'nde yapılan Uşak Valisi Ahmet Okur, Uşak Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Sait Çelik, Vali Yardımcısı Halil İbrahim Ertekin, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Sayın Dalkıran, Prof. Dr. Osman Nafiz Kaya ile Prof. Dr. Cengiz Soykan, Fen Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ali Yılmaz, Uşak İl Kültür ve Turizm Müdürü Şerif Arıtürk, Uşak Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Kuvvet, Uşak İli Kalkınma Vakfı Üyeleri, davetliler, akademisyenler ve öğrenciler katıldı.

        Uluslararası Uşak Arkeoloji Çalıştayının açılış konuşmasını yapan Fen Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ali Yılmaz Uluslararası Uşak Arkeoloji Çalıştayı'nın düzenlenmesinde emeği geçen herkese teşekkür ederek çalıştayda arkeoloji konusunda önemli bilgiler aktarılacağını belirtti.

        Rektör Prof. Dr. Sait Çelik 2014-2015 eğitim-öğretim döneminde ilk öğrencilerini almaya başlayan Uşak Üniversitesi Arkeoloji Bölümünün ülkemizin en genç Arkeoloji bölümlerinden biri olmasına dikkat çekerek arkeoloji bölümünün bilimsel çalışmalar açısından oldukça yoğun bir programa sahip olduğunu söyledi. Uşak'ın bir markalaşma sorunu olduğunun altını çizen Rektör Çelik "Uşak birçok medeniyete ev sahipliği yapmış kadim bir medeniyetler şehridir. Uşağımızı 'İlkler Şehri' olarak adlandırıyoruz. Ancak birçok değeri olmasına rağmen şehrimizde bir kimlik oluşturulmadığı için marka değeri de meydana getirilememiştir. Dolayısıyla tanıtım eksikliği bir sorun olarak gündeme geliyor. Elbette çeşitli etkinlikler düzenleniyor ya da fuarlara katılım sağlanıyor ama maalesef sorun markalaşma sorunu olarak karşımıza çıkıyor. Uşak Üniversitesi olarak üzerimize büyük görevler düştüğünün bilinciyle Sanat Tarihi ve Arkeoloji Bölümlerimizi kurduk. Bölümlerimizdeki hocalarımız ekip olarak iyiler ve uyumlu çalışıyorlar. Arkeoloji Bölümümüz bu yıl dört etkinlik yaptı. Yüzey araştırması yaptılar. Kendileri ile iftihar ediyoruz. Sayın Valimiz Ahmet Okur'un öncülüğünde Uşak İli Kalkınma Vakfı Uşak'ın tanımına el atıyor. İnşallah hep birlikte, şehrimiz için, marka değeri oluşturacak çalışmalara imza atacağız. Uluslararası Uşak Arkeoloji Çalıştayını düzenlemekten dolayı çok mutluyuz. Faydalı geçmesini diliyorum" dedi.

        Vali Ahmet Okur ise düzenlenen çalıştayın Uşak için çok faydalı bir etkinlik olduğuna inandığını belirterek Uşak'ın tarihi ve kültürel zenginliklerinin ortaya çıkarılması ve korunmasının önemli bir konu olduğunu belirtti.

        Açılış konuşmalarının ardından Uluslararası Uşak Arkeoloji Çalıştayı katılımcılarına Vali Ahmet Okur ve Rektör Prof. Dr. Sait Çelik tarafından plaket ve katılım belgeleri verildi.

        Uluslararası Uşak Arkeoloji Çalıştayı üç oturum halinde yapıldı. Çalıştay genel değerlendirme oturumuyla sona erdi.

        (EÖ-MB-Y)

        10.05.2016 11:16:18 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Uşak haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Uşak Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler