Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        SANKO ÜNİVERSİTESİ'NDE HEMŞİRELİK GÜNLERİ

        - HEMŞİRELİK BAKIMINDAKİ GÜNCEL YAKLAŞIMLAR ANLATILDI

        GAZİANTEP (İHA) - SANKO Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Hemşirelik Bölümü tarafından düzenlenen "Hemşirelik Bakımındaki Güncel Yaklaşımlar" konulu toplantıda, SANKO Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Sınav hemşireliği "İnsanlığın anneleri" olarak tanımladı.

        SANKO Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Hemşirelik Bölümü tarafından Hemşirelik Haftası Etkinlikleri kapsamında "Hemşirelik Bakımındaki Güncel Yaklaşımlar" konulu ulusal bir toplantı düzenlendi.

        Özel Sani Konukoğlu Hastanesi Toplantı Salonu'nda düzenlenen toplantının açılış konuşmasını yapan SANKO Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Nalan Akbayrak, "Bilimsel olarak dolu dolu ve yoğun iki gün geçireceğiz. Katkısı olan hocalarımıza teşekkür ederim. Birlikteliğimizin bilimsel boyutu kadar, bu toplantının Gaziantep Kültürünü tanımanız için de bir fırsat olduğunu düşünüyorum" dedi.

        Türk Cerrahi ve Ameliyathane Hemşireleri Derneği Başkanı Prof. Dr. Filiz Öğce ise derneğin,kurulduğu günden bu yana cerrahi hemşireliğinin önemini vurgulamak adına, üyelerinin mesleki bilgi ve gelişimi için, Türkiye'nin bir çok ilinde eğitimler ve toplantılar düzenleyen, aktif çalışmalar yapan bir dernek olduğunu söyledi.

        Prof. Dr. Öğce, mesleğe yeni hemşireler kazandırmaya çalışırken, bir yandan da hemşirelerin mesleki gelişimlerine katkıda bulunmak, kendilerinden sonra bu mesleği devralacak gençlere örnek olmak adına sorumluluklarının bilincinde olduklarını kaydetti.

        SANKO Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Sınav da anneler gününe atıfta bulunarak hemşireleri "İnsanlığın anneleri" olarak tanımladı.

        Prof. Dr. Sınav, "Anneler, kendi çocuklarına annelik yaparken, sizler tüm insanlığın annelerisiniz. Hemşirelik, insanlık tarihinin en eski mesleklerinden biridir ve her türlü saygıya, her türlü desteğe layıktır" ifadelerini kullandı.

        "Etkinliğimize emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum. Bilim ve sevginin paylaştıkça arttığına inanan biri olarak, bu toplantıda her ikisinin de olduğunu görüyorum" diyen Prof. Dr. Sınav, toplantının kendilerine yeni bir bilimsel kapı açacağına inandığını bildirdi.

        Toplantıya SANKO Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Canpolat Eyigün, Genel Sekreter Dr. Yusuf Ziya Yıldırım, öğretim üyeleri, hemşireler ve öğrenciler katıldı. Açılış konuşmalarının ardından, toplantının bilimsel kısmına geçildi.

        (BRN-AOA-Y)

        10.05.2016 11:36:29 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Gaziantep haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Gaziantep Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler