Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        VAN'DA ENGELLİLER HAFTASI ETKİNLİKLERİ

        - AİLE VE SOSYAL POLİTİKALAR İL MÜDÜRÜ ZEYNEL ABİDİN KOÇ:

        - "BİRLİĞİMİZE VE BERABERLİĞİMİZE SIKILAN KURŞUNLAR ENGELLİDİR"

        MURAT DALGIN

        VAN (İHA) - Van'da 10-16 Mayıs Dünya Engelliler Haftası düzenlenen çeşitli etkinliklerle kutlanıyor.

        10-16 Mayıs tarihleri arasında kutlanan Engelliler Haftası etkinlikleri, Van'da yapılan yürüyüş ile başladı. Engelli dernekleri, engelli okulları ile özel rehabilitasyon merkezleri temsilci ve öğrencilerinin katıldığı yürüyüşe Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Zeynel Abidin Koç da katıldı. Soydan Kavşağı'nda başlayan yürüyüş, Van Valiliği bahçesinde son buldu. Burada dernek yöneticileri Atatürk Anıtı'na çelenk bırakıp, saygı duruşu ve İstiklal Marşı okudular.

        Burada bir konuşma yapan Van Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Zeynel Abidin Koç, Engelli Haftası'nın hayırlı bir şekilde geçmesini diledi. Koç, "Asıl engellik insanların zihinlerinde, gönüllerinde olan bir şeydir. İnsanları 'engelli' diye dışlayan husus engeldir. Başkasını öteleyen insanlar engellidir. İnsanların hayatlarına kıyanlar engellidir. Kardeşlerimize sıkılan kurşunlar engellidir. Birliğimize ve beraberliğimize sıkılan kurşunlar engellidir. 10-16 Mayıs Engelliler Haftası'nın birliğimize, beraberliğimize karşı küresel egemenlerin koymak istediği engellerin kaldırılmasına vesile olmasını diliyor, sizlere de güzel ve bütün engellerden arındırılmış bir hayat diliyorum" dedi.

        Zihinsel Engelliler ve Yeşeren Umutlar Derneği Halkla İlişkiler Sorumlusu Meltem Tarhan ise, en büyük engelin engellenmek olduğunu belirterek, "Asıl engel, engelleri görmektir. Her insan bir engelli adayıdır. Engelli olmak suç değil, onlara acımak suçtur" diye konuştu.

        Etkinlik, yapılan konuşmaların ardından sona erdi.

        (MD-MSA-Y)

        10.05.2016 11:45:16 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Van haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Van Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler