Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        BATMAN'DA HACAMATA İLGİ BAŞLADI

        MEHMET ŞÜKRÜ YILDIRIM

        BATMAN (İHA) - Batman'da havaların ısınmaya başlamasıyla birlikte hacamat yaptırmak isteyenlerin sayısı arttı.

        Kültür Mahallesi'nde faaliyet gösteren Haccam Bahattin İlyas, hacamatın sağlık açısından önemine dikkat çekti. Deri altında birikmiş olan kanın, kan özelliğini yitirdiğini ve kanın koyu renkli pelte kıvamında olduğundan dolayı bağışıklık sistemini olumsuz yönde etkileyerek birçok hastalığa kapı araladığını söyleyen İlyas, "Hacamat Peygamber efendimizin tavsiyesidir. Peygamberimizin yaptığı ve yapılmasını tavsiye ettiği işlerin şüphesiz bir anlamı ve hikmeti vardır. Onun hayatı bizim için örnektir. Zamanımızın kadın ve erkeklerinin çoğunluğu tatlı, tuzlu, bol yağlı ve katkılı hazır yemekleri karıştırarak, üstelik günde 3-4 öğün yedikleri için hacamata büyük ihtiyaç duyarlar. Vücut, kronik olan rahim kanaması, basur ve burun kanamalarıyla kandaki zehir, fazlalık ve zararlı maddelerden kendini temizler, kan fazlalığından kurtulur. Bu kanamaları durdurmaya çalışmak sağlığa zarar verir. Kanamayla atılmayan fazlalıklar ve zehirli maddeler vücutta toplanır ve menenjit, orta kulak ve iç kulak iltihaplanması gibi iltihaplı hastalıklara, anjin, eklem ve kas romatizması, iltihaplı böbrek hastalıkları, paraproktit ve kalp hastalıkları, hatta kanser ve cüzzama sebep olabilmektedir" dedi.

        "SAĞLIK AÇISINDAN ÖNEMİ YADSINAMAZ"

        Hacamatın her şeyden önce bir kan verme eylemi olduğundan kan vermenin tıbbi faydaları başlığında bütün faydalara sahip olduğunu anlatan İlyas, "Hacamat bağışıklık sistemine bağlı tüm kronik hastalıklara karşı tedavi edici özelliğe sahip olduğu gibi hastalıklardan korunmak adına da yapılıyor. En basitinden bağışıklık sistemini kuvvetlendirir, vücuda direnç kazandırarak hastalıklardan korur. Kanda birikmiş ağır metal ve toksinlerin atılmasını sağlar. Kan üretimi ile görevli organları uyarır, kan dolaşımını ve metabolizmayı düzenler. Ağrıların giderilmesi ve ödem çözülmesinde etkilidir. Migren, bel-boyun fıtıkları, eklem ağrıları, karaciğer sorunları, kalp hastalıkları, psikolojik hastalıklar, unutkanlık, göz problemleri, kronik yorgunluk, tansiyon gibi bağışıklık sistemine bağlı tüm kronik hastalıkların tedavisinde başarıyla uygulanır. Hacamat, mevsim olarak ilkbahar ve sonbahar da, ay günleri olarak Hicri ayın 14 - 28 arasındaki tekli günlerde 15, 17 19, 21, 23, 25 gibi yaptırılması daha uygun olur. Herhangi bir rahatsızlık açısından yaptırılıyor ise mevsim veya ay günlerine bakılmaksızın en kısa zamanda yapılması gerekir. Bu konuda sadece hafta günlerine dikkat edilebilir. Hacamat, ilkbahar ve sonbaharda olmak üzere yılda iki sefer yaptırılması tavsiye edilir. Merkezimize sağlık durumu nedeniyle gelemeyenlerin isteği üzerine evlerine de gidiyoruz. Hijyenik ortamda sunduğumuz hacamat hizmetini Batman ve çevre illere uzun zamandır vermekteyiz. Batman dışından gelen hastalarımız da oluyor. Avrupa bile bu yöntemi uygulamaya başladı" diye konuştu.

        (MŞY-MP-Y)

        10.05.2016 11:45:34 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Batman haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Batman Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler