Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        PATNOS'TA "O'NU NE KADAR TANIYORUM" BİLGİ YARIŞMASI

        FARUK YAVUZ

        AĞRI (İHA) – Ağrı'nın Patnos İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü Din Öğretimi Şubesi tarafından Peygamber Efendimizi (SAV) en güzel şekilde anlamak ve anlatmak için "O'nu Ne Kadar Tanıyorum" konulu bilgi yarışmasının ilçe finali yapıldı.

        Program, Kur'an-ı Kerim tilaveti ve Tes-İş Ortaokulu öğrencilerinin ilahi dinletisiyle başladı. Ardından bir konuşma yapan İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Fikret Ayaz, "O'nu (Peygamber Efendimizi SAV) Ne Kadar Tanıyorum" bilgi yarışmasıyla amaçlarının Kutlu Doğum ve üç aylar münasebeti ile Peygamber Efendimizin örnek yaşantısı ve ahlakıyla öğrencilerin manevi duygu ve düşüncelerinin gelişimine katkıda bulunmak olduğunu söyledi. Ayaz, "Bu konuda farkındalık oluşturmak, öğrencilerimize toplum karşısında kendilerini ifade etme becerisi kazandırarak özgüvenlerinin gelişimini sağlamak istiyoruz. O'nu tanımak, O'nu anlatmak, O'nu örnek almak için buluştuğumuz bu programda hepimiz çok bahtiyarız'' diye konuştu.

        Ayaz, Patnos Milli Eğitim Müdürlüğü Din Öğretimi Şubesi tarafından ilkokul, ortaokul ve liselerde öğrenim gören öğrenciler arasında düzenlenen yarışmanın önce okullardaki bütün öğrenciler arasında düzenlendiğini, daha sonra okul birincilerinin ilçedeki ön elemeye katılarak ilçe finaline katılma hakkını elde ettiğini kaydetti. 2 Mayıs'ta ilkokul, 3 Mayıs'ta ortaokul, bugün de liseler arası finalin gerçekleştirildiğini ifade eden Ayaz, programda emeği geçen jüri üyeleri ile tertip komitesine teşekkür etti.

        "O'nu Ne Kadar Tanıyorum" bilgi yarışmasında liseler kategorisinde Patnos Alpaslan Anadolu Lisesi birinci, Patnos Anadolu Lisesi ikinci, Patnos İbn-i Sina Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi üçüncü oldu. Ortaokul kategorisinde Yalçınkaya Ortaokulu birinci, Değirmendüzü Ortaokulu ikinci ve Yunus Emre Ortaokulu üçüncü gelirken, ilkokul kategorisinde ise Cengiz Topel İlkokulu birinci, Yunus Emre İlkokulu ikinci ve Değirmendüzü İlkokulu üçüncü oldu.

        Yarışmada dereceye giren öğrenciler ile Tes-İş Ortaokulu İlahi Korosu'ndaki öğrencilere Patnos Kaymakamlığı ve Patnos Gazeteciler Cemiyeti, Eğitim Bir-Sen Patnos Şubesi ve gönüllü öğretmenler sponsorluğunda çeşitli ödüller verildi.

        Patnos Belediye Kültür Merkezi salonunda yapılan yarışmaya Dedeli Belediye Başkanı Veysi Durak, AK Parti İlçe Başkanı Tekin Dinç, Ağrı İl Milli Eğitim Şube Müdürü Murat Karakurt, Patnos İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Fikret Ayaz, Patnos Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Faruk Yavuz, Patnos Ensar Vakfı Başkanı Faruk Taşdemir, Seher Vakti Derneği Başkanı Alpaslan Özkaya, Büro-Sen Başkanı Mustafa Dinçer, kurum müdürleri, öğrenci velileri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

        (MSA-Y)

        10.05.2016 11:59:33 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Ağrı haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Ağrı Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler