Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        AKSARAY'DA KARAYOLU TRAFİK HAFTASI KUTLANDI

        YASİN CAN

        AKSARAY (İHA) - Aksaray'da Karayolu Trafik Haftası nedeniyle kutlama programı düzenlendi.

        Kent Meydanında düzenlenen Karayolu Trafik Haftası açılış törenine Vali Şeref Ataklı, Belediye Başkanı Haluk Şahin Yazgı, Garnizon Komutanı Albay Levent Ölmez, İl Emniyet Müdürü Mehmet Aslan ve çok sayıda davetli katıldı.

        Programın açılış konuşmasını yapan İl Emniyet Müdürü Mehmet Aslan, trafik görevlilerinin meydana gelebilecek olayların önüne geçebilmek için yaz kış demeden mesai yaptıklarını belirterek, "Trafik güvenliğinin temin edilebilmesi için Aksaray genelinde yapılan kontrollerde 2015 yılında 151 bin 836 araç sürücü denetlenmiş ve kusurlu görülen 45 bin 300 araç sürücüsüne cezai işlem uygulanmıştır. Trafik kazalarını en az seviyeye indirebilmek için trafikte toplumsal duyarlılığın arttırılması, toplumdaki bütün bireylerin trafik kurallarına uyarak, düzenli bir trafik ortamını oluşturabilmek için gösterilen çabaların arttırılması gerektiği kabul edilmektedir" dedi.

        Trafik konusunda bilinçli olmak gerektiğini vurgulayan Belediye Başkanı Haluk Şahin Yazgı, "Trafik can ve mal kaybına sebebiyet verilmemesi için üzerinde hassasiyetle durulması gereken bir konudur. İki yıl boyunca yaklaşık 300 km asfalt atımı ve satıh kaplama yaparak şehir içerisinde bulunan yolların daha kullanışlı, daha iyi bir noktaya getirilmesi için çalışmalar göstermekteyiz" şeklinde konuştu.

        Garnizon Komutanı Albay Levent Ölmez ise, "Ülkemizde her yıl mayıs ayının ilk haftasında karayolları trafik haftası kutlaması kapsamında etkinlikler düzenlenmektedir. Bu etkinliklerin amacı sürücü, yolcu ve yaya olarak hayatımızın ayrılmaz bir parçası olan ve her an içerisinde olan trafiğin uyulması gereken kuralları hatırlatmak ve bu kurallara uyulmaması durumunda oluşabilecek olumsuzlukların farkındalığını arttırmaktır" diye konuştu.

        "Trafik bizim toplumsal yaşamımızı içerisinde kaçılmaz bir şekilde karşılaştığımız, birlikte olduğumuz bir olgudur" diyen Vali Şeref Ataklı ise, "Trafik bizim hayatımızı kolaylaştırmak için düzenlenmeye çalışılmaktadır. Sürücülerin belirlenen kurallara uyumunu sağlamamız gerekiyor. Herkes kendi üzerine düşen görevi yapmalıdır" ifadelerini kullandı.

        Konuşmaların ardından protokol tarafından Karayolu Trafik Haftasının açılışı yapılacak statlar gezildi.

        (YC-AH-Y)

        10.05.2016 12:02:38 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Aksaray haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Aksaray Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler