Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        ARAŞTIRMACI YAZAR ERGÜN VEREN'E ESKİŞEHİR ANADOLU ÜNİVERSİTE'SİNDEN ÖDÜL

        ESKİŞEHİR (İHA) - Eskişehirli araştırmacı yazar Ergün Veren, Eskişehir üzerine yaptığı bilimsel çalışmaları nedeniyle Eskişehir Anadolu Üniversitesi tarafından ödül aldı.

        Halk kültürü araştırmaları yapan Eskişehirli araştırmacı - yazar Ergün Veren, bu çalışmalarını kitap ve makale olarak yayınlıyor, yurt içinde ve dışında sempozyum ile konferanslar veriyor. 'Eskişehir'i Görsem' ve 'Anadolu'yu Görsem' isimli kitapları yayınlanan Veren, diğer yandan da görme engelliler yararına projeler hazırlayarak bunları hayata geçiriyor ve görme engellilerin bu projelerden, maddi ve manevi yararlanmalarını sağlıyor.

        Eskişehir Anadolu Üniversitesi Halkbilim Araştırmaları Merkezi Türk Halk Müziği (THM) Topluluğu, "Eskişehir Halk Kültürüne" katkı sağlayan çalışmalar yapan araştırmacıları, 2014 yılından bu yana ödüllendiriyor. Bu yıl da, halkbilimci, araştırmacı yazar Ergün Veren, Eskişehir üzerine yaptığı halkbilimsel çalışmaları sebebiyle, Anadolu Üniversitesi tarafından ödüle layık görüldü. Ödül, Eskişehir Anadolu Üniversitesi Atatürk Kültür Merkezinde, Şef Öğr. Gör. Pelin Altıntaş yönetimindeki Türk Halk Müziği Topluluğu Korosunun "Rumeli'den Anadolu'ya" konseri öncesinde, Halkbilim Araştırmaları Merkezi Başkanı Prof. Dr. Deniz Taşçı tarafından Ergün Veren'e takdim edildi. Törende konuşan Veren, "Mezunu olmakla gurur duyduğum Eskişehir Anadolu Üniversitesi'nce böyle bir ödüle layık görülmek benim için onurdur. Çalışmalarımı ödüle layık görenlere teşekkür ediyorum ve şükranlarımı sunuyorum" diye konuştu.

        Prof. Dr. Deniz Taşçı ise "Eskişehir kültürüne katkı sağlayan, halkbilim alanında çalışmaları yapanları desteklemek ve ödüllendirmek bizim için mutluluktur" dedi.

        Ödül töreni sonrasında, Eskişehirlilerin yoğun ilgisi ve katılımıyla "Rumeli'den Anadolu'ya" konseri icra edildi. Neşeli saatler yaşandığı konserde, Şef Öğr. Gör. Pelin Altıntaş'ın coşkusu, enerjisi ve çalışkanlığı ile korosunu ve dansçılarını motive etmesi izleyicilerin hayranlığını ve takdirini kazandı.

        (İHA-MET-Y)

        10.05.2016 12:18:10 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Eskişehir haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Eskişehir Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler