Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        SÖKE'NİN ŞEHİDİ OĞUZ ARSLAN'IN ADI OKULDA YAŞAYACAK

        LEVENT TUNCER

        AYDIN (İHA) - Geçtiğimiz Şubat ayı içinde Diyarabakır Lice karayolunda hain bir tuzakla şehit olan askerimiz Oğuz Arslan'ın adı memleketi Söke'ye bağlı Bağarası Mahallesi'ndeki okulda yaşayacak. Bir dönem kendisinin de eğitim gördüğü Kemalpaşa İlkokulu bahçesinde yer alan İmam Hatip Ortaokulu'na Şehit Oğuz Arslan adı verildi.

        Okula Şehit Oğuz Arslan'ın adının verilmesiyle ilgili tören yapıldı. Törene İlçe Kaymakamı Tahsin Kurtbeyoğlu, Söke Belediye Başkanı Süleyman Toyran, Cumhuriyet Başsavcısı Yıldırım Özgür, İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Tolga Baş, Jandarma Kriminal Laboratuvarı Amiri Albay Mehmet Cem Çubuk, İlçe Milli Eğitim Müdürü Ünat Aydın başta olmak üzere daire müdürleri, siyasi partilerin temsilcileri ve davetliler katıldı. Şehit Er Oğuz Arslan'ın başta babası Dündar Arslan ve annesi Huriye Arslan olmak üzere yakınları da törende bulundu.

        Tören saygı duruşu ve istiklal marşının arından okul öğrencilerinden Yasin Akın'ın Kuran-ı Kerim tilaveti ve İlçe Müftüsü Ahmet Yayla'nın duası ile başladı. Şehit Oğuz Arslan'ın özgeçmişin okunduğu törende İlçe Milli Eğitim Müdürü Ünat Aydın vatan şairi Mehmet Akif Ersoy'un 'Çanakkale Şehitlerine' adlı şiirini okuyarak; "Usta şair söylenebilecek her şeyi zaten söylemiş" diyerek sözlerini tamamladı.

        İlçe Kaymakamı Tahsin Kurtbeyoğlu konuşmasında; "Geçmişe bakıldığın Yüzyıllardır Türk tarihi, şehitler ve gaziler tarihi diye anılsa da yeridir. Son dönemlerden başta Çanakkale olmak üzere on binlerce şehit, İstiklal harbinde on binlerce şehit canlarıyla, gazilerimiz kanlarıyla sulayarak bu toprakları bize vatan olarak bırakmışlar. Cumhuriyetten bu yana da bu toprakların ve coğrafyanın vatana dönüştürülmesi mücadelesinin ve korunması mücadelesinin devamı için şehitler vermeye devam ediyoruz. Gazilerimiz kanlarını akıtmaya, bedenlerinin bir parçasını bırakmaya devam ediyor. Oğuz kardeşimizde milletimizin birliği, devletimizin bekası, ülkemizin bölünmezliği, gölgesinde yaşamaktan onur ve gurur duyduğumuz ay yıldızlı al bayrağımızın hür ve bağımsız dalgalanabilmesi için verilen mücadelede en kıymetlisi canını vermiştir, şehit olmuştur" dedi.

        Kaymakam Tahsin Kurtbeyoğlu konuşmasının ardından Şehit er Oğuz Arslan'ın fotoğraf ve özgeçmişinin yer aldığı bir tabloyu şehit annesi Huriye Arslan ve babası Dündar Arslan'a takdim etti. Şehit anne ve babasına bir kez daha taziye dileklerini ileten Kaymakam Kurtbeyoğlu, 'her zaman yanınızdayız' dedi.

        Tören Bağarası Şehit Oğuz Arslan İmam Hatip Ortaokulu öğrencilerinin ilahi sunumu ile sona erdi.

        "ŞEHİT ANNESİNİN GÖZYAŞLARI"

        Bağarası'nda gerçekleşen okula Şehit Er Oğuz Arslan'ın adının verilmesi ile ilgili törende elbette hüzün vardı. Bu hüznü en çok yaşayan anne Huriye Arslan oldu. Baba Dündar Arslan dik durmaya çalışsa da şehit annesi Huriye Arslan'ın gözyaşları hiç durmadı. Törenin sonunda İlçe Kaymakamı Tahsin Kurtbeyoğlu anne Huriye Arslan'ın yanına giderek, sözleriyle güç vermeye çalıştı.

        (LT-MB-Y)

        10.05.2016 12:56:50 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Aydın haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Aydın Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler