Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        BİGA'DA SAĞLIK İÇİN HAREKET ET GÜNÜ

        SAFİYE TARI - TOPRAK AKKAYA

        ÇANAKKALE (İHA) - Çanakkale'nin Biga İlçesinde Biga'da Toplum Sağlığı Merkezi, Dünya Hareket Günü dolayısıyla etkinlik düzenledi.

        Biga Belediye binası önünde önünde Biga Toplum Sağlığı Merkezi, toplumda fiziksel aktivite ve sağlık ilişkisine dikkati çekmek amacıyla, 10 Mayıs "Dünya Sağlık İçin Hareket Et" günü kapsamında stant açarak gösteriler yaptılar. Etkinliğe Biga Belediye Başkanı İsmail Işık, Toplum Sağlığı Merkezi Sorumlu Tabibi ve İlçe Sağlık Müdürü Dr.Yahya Kemal Kavrak,öğrenciler,öğretmenler ve vatandaşlar katıldı. İlçe sağlık Müdürü Dr. Yahya Kemal Kavrak, "Fiziksel aktivite, kas ve eklemlerimizi kullanarak enerji tüketimi ile gerçekleşen herhangi bir bedensel hareket olarak tanımlanmaktadır. Bireylerin fiziksel ve ruhsal sağlığının geliştirilmesinde temel amaçlardan birisidir. Kronik hastalıkların ortak risk faktörlerinden birisi olan fiziksel hareketsizlik, dünya genelinde ölüme neden olan risk faktörleri sıralamasında dördüncü sırada yer almaktadır "dedi. Konuşmaların ardından Sakarya İlkokulu öğrencilerinin hazırlamış olduğu gösteri sunuldu. Etkinlikte Beden Eğitimi öğretmenlerinin step gösterileri, sona erdi. Katılanlara Biga Belediyesi tarafından elma dağıtıldı.

        (CA)

        10.05.2016 13:03:19 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Çanakkale haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Çanakkale Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler