Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        SOSYAL MEDYA VE HABER

        TUNCAY TÜRKGÜLÜ

        DÜZCE (İHA) - Düzce Belediyesi Özel Kalem Müdürlüğü AB Proje Ofisinin hazırlamış olduğu 'Habercilikte Sosyal Medyanın Etkin Kullanımı' hakkında eğitim seminer başlatıldı. Sosyal medyanın habercilikteki etkilerinin ağırlıklı olarak ele alındığı seminer 14 Mayıs tarihine kadar sürecek.

        Seminere konuşmacı olarak katılan Anadolu Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Haluk Birsen, seminerin ilk gününde, internet kullanımının yaygınlaşması ve habercilikteki etkileri üzerinde bilgiler verdi. Sosyal çevrenin gelişmesi ile sosyal internet ağının da doğal olarak geliştiğine dikkat çeken Doç. Dr. Haluk Birsen, ' Teknolojinin gelişmesi ile birlikte internet hayatımızın her alanında yer almaya başladı. Bugün ev kadınları, öğrenciler yemek siparişlerini internet üzerinden vermeye başladılar' dedi. İnternetin haberciliğin gelişmesindeki rolüne de değinen Birsen bu konuda da şu bilgilere yer verdi " Radyonun dinleyicisi, televizyonun izleyicisi, gazetenin okuyucusu vardır. İnternetin ise kullanıcısı vardır. Bu durum, bireylerin iletişim aracı olarak internetin kullanım hakkı üzerindeki etkinliğini göstermektedir. Diğer iletişim araçlarında seçme hakkı olmaz, ne sunulursa o alınır; ancak internette doğrudan üretim hakkı bulunuyor"

        (TT-AY-Y)

        10.05.2016 13:05:03 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Düzce haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Düzce Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler