Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        ANKARA SALDIRISINDA ÖLENLER ANILDI

        - CHP MALATYA İL BAŞKANI ENVER KİRAZ:

        - "UNUTMADIK, UNUTMAYACAĞIZ"

        BARIŞ TÜREL

        MALATYA (İHA) - Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Yeşilyurt İlçe Gençlik Kolları tarafından, 10 Ekim 2015 tarihinde Ankara Tren Garı önünde gerçekleştirilen canlı bomba saldırısında hayatını kaybedenler anıldı.

        CHP Yeşilyurt İlçe Gençlik Kolları, 10 Ekim 2015 tarihinde Ankara Tren Garı önünde yaşanan patlamada hayatını kaybedenler için anma programı düzenledi. İl binasında düzenlenen anma programına CHP Malatya İl Başkanı Enver Kiraz, CHP Yeşilyurt İlçe Başkanı Banu Sevil, CHP Yeşilyurt İlçe Gençlik Kolları Başkanı İsmet Şahin, saldırıda hayatını kaybedenlerin yakınları ve partililer katıldı. Programda bir konuşma yapan CHP Yeşilyurt Gençlik Kolları Başkanı İsmet Şahin, saldırının ardından 7 ay geçtiğini hatırlatarak, "Ülke olarak tarihin en kanlı terör olayında Malatya'dan 12 canımızı, Türkiye'den 105 yoldaşımızı kaybettik. Onların acıları bizi bu davaya, bu mücadeleye daha çok bağlamaktadır. Ne zordur bilir misiniz mücadelede sol elini yumruk yapıp onların adlarını ölümsüzdür diye haykırmak. Ama bu katliamın hesabını sormak için yumruğumuzu daha çok sıkıp, daha çok haykıracağız" şeklinde konuştu. Terör saldırısında parmağı olan kişilerin cezalandırılmasını istediklerini söyleyen Şahin, "Cumhuriyet Halk Partisi Gençlik Kolları olarak, ne katliamda şehit düşen canlarımızı, ne de elini kolunu sallaya sallaya tüm Türkiye'yi dolaşıp Ankara'da bir canlı bombanın kendini patlatmasına göz yumanları unutacağız. 12 arkadaşımızın anıları önünde saygıyla eğilirken, bir kez daha katliamı yapanlardan er ya da geç hesap sorulacağını haykırıyoruz" ifadelerini kullandı.

        CHP Malatya İl Başkanı Enver Kiraz ise saldırının acısını hala unutmadıklarını söyledi. Kiraz, "Kim ne derse desin, ateş en çok düştüğü yeri yakar. Bu acıyı en çok o saldırıda hayatını kaybeden gençlerimizin aileleri yaşıyor. Onların acıları hala taze ve onların yürekleri hala yanıyor. Saldırının üzerinden 7 ay geçti ama gençlik kollarımız ve teşkilatımız her ay yitirdiğimiz fidanlarımızı anmaya çalışıyor. Partimizde hepsinin anıları var. Her baktığımız noktada onları görüyoruz" sözlerini kaydetti. Avukatların, saldırı ile ilgili süreci yakından takip ettiğini söyleyen Kiraz, "Bu olayın mutlaka sorumluları var, bu işle bağlantılı olan ve bu işin arkasında olan kim varsa onların bulunması ve cezalandırılması lazım. Bunlar cezalandırılana kadar da bu hukuki mücadeleyi sürdüreceğiz. Hukuki mücadelemizi sürdürürken de yitirdiğimiz canlarımızı unutmayacağız" diye konuştu.

        (BT-ZIG-Y)

        10.05.2016 13:22:17 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Malatya haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Malatya Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler