Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        NİĞDE'DE ENGELLİLER HAFTASI ÇEŞİTLİ ETKİNLİKLERLE KUTLANIYOR

        YASİN ESEN

        NİĞDE (İHA) - Niğde'de 10-16 Mayıs Engelliler Haftası düzenlenen çeşitli etkinliklerle kutlandı. İmam Hatip Meydanında toplanan engelli vatandaşlar kortej eşliğinde Kent Meydanı'na kadar yürüdü.

        Kent Meydanı'nda düzenlenen törene Niğde Valisi Necmeddin Kılıç, Niğde Belediye Başkanı Faruk Akdoğan, Niğde İl Emniyet Müdürü Ali Kemal Kurt, Niğde Milli Eğitim Müdürü Halil İbrahim Yaşar, Niğde Gençlik ve Spor Müdürü Harun Turan, Niğde Kültür ve Turizm Müdürü Selçuk Demirtaş ve aileler katıldı.

        Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından törende konuşan Hüdavend Hatun İşitme Engellileri Okulu Müdürü Adnan Gümüş, "2011 yılı istatistiklere göre nüfusumuzun toplam yüzde 6,6'sı en az bir engele sahiptir. Engelli vatandaşlarımız söz konusu olduğunda devletimizin resmi kurumları sivil toplum kuruluşları bu vatandaşlarımıza hizmet etmek için hiçbir fedakarlıktan kaçınmamaktadırlar. Engellilere hizmet etmek bir gönül işitir. Biz diyoruz ki asıl engelli karşısına bir zorluk çıktığı zaman hemen pes eden onu aşmak için mücadele etmeyendir." diye konuştu.

        Konuşmanın ardından işitme engelli öğrencilerden oluşan halk oyunu ekibi sergilediği performansla büyük beğeni topladı. Öğrencilerin hazırladığı çeşitli gösteriler ise büyük ilgi gördü.

        (YE-SK)

        10.05.2016 13:49:32 TSI

        NNNN

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler