Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        BOLU VALİSİ BARUŞ'UN ENGELLİLER HAFTASI MESAJI

        BÜLENT VELİOĞLU

        BOLU (İHA) - Bolu Valisi Aydın Baruş, "Engelliler bir toplumun aynasıdır. Onların sahip oldukları olanaklar ya da yaşadıkları zorluklar bir toplumun hayata ve insana bakış açısını yansıtmaktadır" dedi.

        10-16 Mayıs tarihleri arasında kutlanan Engelliler Haftası nedeniyle mesaj yayınlayan Bolu Valisi Aydın Baruş, "Bedensel veya zihinsel olarak zorluklar yaşayan ve hayata tutunma çabasında olan engellilerimiz toplumumuzun önemli bir kesimini oluşturmaktadır. Hayatın doğal akışı içerisinde ya doğuştan ya da daha sonra meydana gelen kazalardan dolayı engelli duruma gelen vatandaşlarımız da en az sağlıklı olanlar kadar sosyal yaşam olanaklarından yararlanma hakkına sahiptir. Unutmayalım ki, sağlıklı her insan birer engelli adayıdır. Engelliler bir toplumun aynasıdır. Onların sahip oldukları olanaklar ya da yaşadıkları zorluklar bir toplumun hayata ve insana bakış açısını yansıtmaktadır. Bu nedenle engellilerimizin sosyal ve ekonomik hayatın içinde yer alarak bireysel mutluluğuna kavuşması ve ülkemizin kalkınmasına katkı sağlaması için kamu kurumları ve vatandaşlar olarak elimizden gelen çabayı göstermemiz gerekmektedir" ifadelerini kullandı.

        Baruş, "Son yıllarda, engelli çocuklarımızın eğitimi ve tüm engellilerin evde bakım hizmetinden yararlanması için devletimiz tarafından çok önemli iyileştirmeler gerçekleştirilmiştir. Bu iyileştirmelerin daha da anlam kazanması için gerek bireyler gerekse sivil toplum kuruluşları olarak engellilerimizin sorunlarına daha fazla ilgi göstermeli, onların da sosyal yaşamın her alanında yer alabilmesi için gerekli gayreti göstermek durumundayız. Bu kapsamda, engellilerimizin eğitim ve hayat şartlarının iyileştirilmesi için çalışmalar yürüterek önemli bir toplumsal sorumluluğu yerine getiren tüm vatandaşlarımıza ve sivil toplum kuruluşlarımıza teşekkür ediyorum" dedi.

        (BV-GY-Y)

        10.05.2016 14:04:56 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Bolu haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Bolu Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler