Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        BÖLGE ADLİYELER DAİRE BAŞKANLIĞI'NA ATANAN ORHAN KIZILTAŞ, GÖREVİNE BAŞLADI

        ERZURUM (İHA) - Bölge Adliyeler Daire Başkanlığı'na atanan Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Orhan Kızıltaş, görevine başladı.

        Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu (HSYK) Birinci Dairesince hazırlanan ve bin 34 hakim ve savcıyı kapsayan bölge adliye mahkemeleri kararnamesi ile İzmir Bölge Adliye Daire Başkanlığı'na atanan Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Hakim Orhan Kızıltaş, görevine başladı.

        Erzurum 3. Ağır Ceza, İzmir 5. Ağır Ceza Mahkemeleri'nin uzun yıllar Başkanlık görevini yaparak önemli davaları karara bağlayan Hakim Orhan Kızıltaş, HSKY'nin Yasayla birlikte 2004 yılında kurulan ve 7 ilde kurulan bölge adliye mahkemeleri, ilk derece mahkemesi ile temyiz incelemesi arasında, ikinci derece bir denetim mekanizması olarak görev yapacağı Daire Başkanlık görevine atanan Hakim Orhan Kızıltaş, kararname ile birlikte Bölge Adliyeler Mahkemesi'nde Daire Başkanlık görevini sürdürecek. İlk derece mahkemesi ile temyiz incelemesi arasında, ikinci derece bir denetim mekanizması olarak görev yapacak olan Bölge Adliye Mahkemesi Daire Başkanlıkları 20 Temmuz'da faaliyete geçecek.

        (ERZ-AT-Y)

        10.05.2016 14:15:55 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Erzurum haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Erzurum Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler