Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        ÜNİVERSİTE ÖĞRENCİLERİNDEN KÖY HALKINA ANLAMLI EĞİTİM

        İLHAN GÖKÇEN

        ZONGULDAK (İHA) - Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi'nde eğitim gören yaklaşık 11 öğrenci, Sosyal Sorumluluk Projesi kapsamında Kozlu İlçesine bağlı Esenköy'de yaşayan vatandaşlara yönelik İlkyardım Eğitimi düzenledi.

        Düzenlenen eğitimde acil durumlarda vatandaşların yaşadıkları ev ve arazi ortamında ilk dakikalarda hayatı kurtarmaya yönelik yapılabilecek ilkyardım müdahalelerinden nelere dikkat edilmesi gerektiği başta olmak üzere, kalp krizi, tansiyon ve şeker hastalıkları, yüksek ateş, havale, kırıklar, zehirlenmeler, kanamalar ve trafik kazaları olmak üzere ilkyardım hakkında öğrenciler tarafından bilgiler verildi.

        Eğitim konularının yanı sıra soru cevap bölümünde de pek çok konuda doğru bilinen hatalı uygulamalar gün yüzüne çıktı. Bülent Ecevit Üniversitesi öğrencilerinin köylerine kadar gelerek vermiş oldukları eğitimden son derece mutlu olduklarını belirten Esenköy muhtarı Armağan Yılmaz ise; " Acil durumlarda yapılacaklar konusunda bilgili olduğumuz söylenemez. Özellikle tarla bahçe işlerinde karşılaşılan hayati durumlarda ne yapacağımızı bilemiyoruz. Böyle bir eğitimin köyümüzde düzenlenmesine vesile olan başta Bülent Ecevit Üniversitesi Rektörümüz Sayın Prof. Dr. Mahmut Özer, Uluslar arası İlkyardım Derneği Başkanı ve aynı zamanda Zonguldak eski İl Sağlık Müdürü Sayın Dr. Murat İlikhan'a ve öğrenci kardeşlerimize vermiş oldukları son derece önemli eğitimlerinden dolayı sonsuz teşekkür etmek istiyorum " dedi.

        (İG-OA-Y)

        10.05.2016 14:18:53 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Zonguldak haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Zonguldak Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler