Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        GHSİM İLE ENGELLERİ AŞARAK AĞAÇ DİKTİLER

        ERZURUM (İHA) - Engelliler Haftası kapsamında Erzurum Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü, tarafından 'Hepimiz Birer Engelli Adayıyız' etkinliği düzenlendi. Özel ve engelli öğrenciler, ağaç dikerek, uçurma uçurdu. Anlamlı etkinlikte davetlilere kavurma ve pilav ikram edildi.

        Engelliler Haftası Erzurum Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü ile şenlendi. GHSİM Engelli ve dezavantajlılar biriminin organize ettiği, 'Hepimiz Birer Engelli Adayıyız" projesi ve Gençlik Haftası kapsamında düzenlenen ağaç dikme etkinliği tam bir şölene dönüştü. Erzurum GHSİM Atlama Kuleleri Kampüsünde gerçekleşen etkinlikte ağaç diken özel ve engelli öğrenciler ile davetliler, anlamlı bir hizmete imza atmanın gururu yaşadı. Müzik eşliğinde uçurtma uçuran davetliler, halaylar çekerek eğlendi. Erzurum Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü coşkulu etkinlikte engelli ve özel öğrenciler ile davetlilere kavurma ve pilav ikram etti.

        ENGELLİLER BİR FARKINDALIK OLUŞTURSUN İSTEDİK

        Erzurum Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Fuat Taşkesenligil, Engelliler ve Gençlik Haftalarının aynı döneme denk gelmesi nedeniyle bir farkındalık oluşturduklarını belirterek, engelli ve özel öğrencilerinde büyük işler başaracağını bu ağaç dikme töreninde gösterdiklerini söyledi.

        Taşkesenligil, "Gençlik ve Spor Bakanlığı'na bağlı bir kuruluş olarak engelli vatandaşların spor yapması ve sosyalleşmesi için her zaman üzerimize düzen görevi yapıyoruz. 'Engelsiz bir Erzurum için biz varız! Peki ya siz var mısınız?, 'Engel Siz Olmayın' ve 'Engelleri Sporla aşalım' gibi projelerle Engelli vatandaşlarımızı sporun içine çektik, bir çok engelli sporcumuz uluslararası arenada ülkemize madalyalar kazandırdı. Bugünde 'Hepimiz Birer Engelli Adayıyız' Projesi kapsamında buradayız, Protokolü ve buraya kadar gelen engelli ve özel öğrencilerimizi kutluyorum. Engelli ve Dezavantajlılar biriminde çalışan arkadaşlarımızı terbim ediyorum" dedi.

        BAŞSAVCI BİNGÜL DUYGULANDIRDI

        Erzurum Bölge Adliye Mahkemesi Cumhuriyet Başsavcısı Ünal Bingül, ağaç dikme ve uçurtma şenliğinde yaptığı açıklama ile herkesi duygulandırdı. Başsavcı Bingül, "Ben Bölge İdare Mahkemesi Cumhuriyet Başsavcısı değil, de iki özel sporcu ve gül gibi evlat babası olarak aranızda bulunuyorum. Engelli çocukları olan bütün ailelerin Allah yardımcısı olsun. Tüm engelli çocuk sahibi olan aileleri çocuklarına karşı fedakarlık yaptıkları için kutluyorum. Erzurum Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü'ne de bu anlamlı ve güzel kutlama töreni için teşekkür ediyorum" dedi.

        Atlama Kuleleri kampüsünde yapılan Ağaç dikme ve uçurtma şenliğine Erzurum Vali Yardımcısı Ayhan Terzi, Erzurum Bölge Adliye Mahkemesi Cumhuriyet Başsavcısı Ünal Bingül, GHSİM İl Müdürü Fuat Taşkesenligil, kamu kurum ve kuruluşlarının müdürleri, GHSİM şube müdürleri, ilçe müdürleri, Gençlik Merkezleri Müdürleri ile GHSİM Personeli ve okul yöneticileri katıldı.

        Şenliği katılan tüm davetliler ve öğrenciler, 'Benim ulaşamadığım yere sen ulaş, gövden sağlam olsun, dallarında adım umut olsun' sloganı eşliğinde onlarca çam fidesini toprakla buluşturdu.

        (ERZ-AA-Y)

        10.05.2016 14:21:40 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Erzurum haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Erzurum Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler