Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        ÇOCUKLAR OYUNCAKLARINI SERGİLEDİ

        EREN AYHAN

        MUĞLA (İHA) - Muğla'nın Bodrum ilçesinde düzenlenen 'kendi oyuncağını kendin yap' etkinliğinde çocuklar yaptıkları oyuncakları sergiledi.

        Bodrum İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından ilçe stadyumunda düzenlenen kendi oyuncağını kendin yap etkinliğine, Bodrum Kaymakam Dr. Mehmet Gödekmerdan, İl Milli Eğitim Müdürü Celalettin Ekinci, AK Parti İlçe Başkanı Çiğdem Demiralp, İlçe Emniyet Müdürü Can Candaş, Orhangazi Üniversitesi Türk Dünyası Çocuk Oyun ve Oyuncakları Proje Merkezi Müdürü Dr. Yalçın Bay, okul müdürleri, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.

        Şenlik havasında geçen etkinlik saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasıyla başladı. Bodrum'da ilk defa bu kadar geniş kapsamlı bir şekilde gerçekleştirilen şenliğin açılış konuşmasını yapan İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Emin Geçin şunları söyledi: "Bu bilim şenliğimizin içerisinde, TÜBİTAK 2016 projelerimiz, kendi oyuncağını kendin yap projesi kapsamında çocuklarımızın yaptığı oyuncaklar sergileniyor. Biz, çocukların oyun oynarken paylaşmayı, sabrı, tahammülü öğrettiğine inanıyoruz o yüzden bu çalışmalarımızı arttırarak sürdüreceğiz" dedi.

        Konuşmaların ardından, Halk Eğitim Merkezi, Profilo Marina İlkokulu ve Karya Çiçekleri Gençlik ve Spor Merkezi halk dansları gruplarının gösterileri sunuldu. Profilo Marina İlkokulu öğrencileri gösterilerinin finalinde açtıkları Türk Bayraklarını Kaymakam gödekmerdan ve İl Milli Eğitim Müdürü Ekinci'ye teslim ettiler.

        Gösterilerin ardından açılışı yapılan 1.Bilim Şenliğinde, öğretmenlerinin desteği ile öğrencilerin ürettikleri çeşitli projeler ve oyuncaklar sergilendi. Değişik atık malzemelerden yapılan bazı oyuncaklar ilgi ile incelendi. Oyuncakları yakından inceleyen Türk Dünyası Çocuk Oyun ve Oyuncakları Proje Merkezi Müdürü Dr. Yalçın Bay kendi yürüttükleri çalışmalar hakkında yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi:

        "Biz bu projeyi 2014 yılında başlattık ama tüm Türk dünyasına yayıyoruz. 32 ülke ve bölgeye alan taraması çerçevesinde gezilerimiz oluyor. Oyun ve oyuncak dediğimiz zaman, çocuğun hayatının yüzde 80'i oyun oyun ve oyuncak ama biz çocuk, oyunla oyuncakla öğrenir ve oyunla oyuncakla kültürlerin milli kimliğinin inşaasında oyun ve oyuncağın çok önemli yere sahip olduğunu biliyoruz. Bu yolla başlattığımız projemiz, Türkiye'nin her tarafından ses getirecek karşılık bulması bizi çok sevindiriyor. Sadece Türkiye değil tüm Türk Dünyasından ve akraba topluluklarında bu projenin karşılığı var" dedi.

        (EA-MB-Y)

        10.05.2016 14:34:31 TSI

        NNNN

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler