Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        SERİK'TE ÖĞRENCİLER 1 TON ATIK PİL TOPLADI

        ANTALYA (İHA) - Antalya'nın Serik Belediyesi ile Taşınabilir Pil Üreticileri ve İthalatçılar Derneği işbirliğiyle düzenlenen atık pil toplama yarışmasında bin 92 kilogram atık pil toplandı.

        Serik Belediyesi ile Taşınabilir Pil Üreticileri Ve İthalatçıları Derneği(TAP) işbirliğinde 10 Ekim 2015- 30 Nisan 2016 tarihleri arasında okullar arasında atık pil toplama yarışması düzenlendi.

        Serik Belediyesinin başlattığı sosyal sorumluluk projesi kapsamında ilçe genelindeki okullardan bin 92 kilogram atık pil toplandı. Projede öğrencilerde, suyun, havanın ve toprağın kirletilmesinin önüne geçmek için farkındalık oluşturarak, çevre kirliliği konusunda bilinçlendirme hedeflendi.

        "FARKINDALIK HER KESİMDE OLMALI"

        En fazla atık pil toplayan okulların ödüllendirilmesi amacıyla düzenlenen törende konuşan Serik Belediye Ramazan Çalık, öğrencilerin topladığı atık piller geri dönüşüm için örnek teşkil ettiğinin altını çizdi.

        Gelecek nesiller için daha sağlıklı bir çevre inşa edilmesinin önemli olduğuna vurgu yapan Çalık, " Bizim bizden öncekilerden almış olduğumuz çevre düzeninden gelecek nesiller için daha iyi bir çevre ve dünya bırakmamız gerekiyor. Toplumdaki her ferdin bu bilinçte olması gerekiyor ki çocuklarımıza daha yaşanabilir bir dünya bırakalım. Bu tür çalışmaların toplumun her kademesinde olmalı ve yaygınlaştırılmalı, doğal kaynaklarımızın korunmasında, tüketilmesinde ve akabinde nasıl geri dönüştürüleceği konusunda okullarımızdan başlamak üzere toplumda her yaş gurubunu bilinçlendirmeliyiz" dedi.

        "ÇEVRE BİLİNCİ ÇOCUKLUKTAN BAŞLAMALI"

        Serik İlçe Kaymakamı Rıfat Altan ise öğrencileri içine alan projenin örnek teşkil etmesi gerektiğini kaydetti.

        Çocuklara küçük yaşta çevre bilinci yerleştirilmesinin önemli olduğuna değinen Altan, " Küçük yaşlarda çocuklarımız çevre, doğa konusunda bilinçli birer tüketici olması açısından bu tür çalışmalar ve eğitimler hayati önem taşıyor. Sürdürüle bilir çevreyi daim kılmadığımız takdirde kendi sonumuzu kendimiz hazırlamış oluruz. Gelişmiş ülkelerde ki çevre hassasiyetlerini ülkemizde de bir yaşam tarzına dönüştürmemiz gerekiyor" diye konuştu.

        "OKULLAR"

        Serik ilçe genelinde atık pil toplama yarışmasında en çok atık pil toplayan ilk üç okul ise şöyle oluştu: Orhan Gazi Mesleki Ve Teknik Anadolu Lisesi 316.5 kilogram, Serik Gazi İlkokulu 210 kilogram, Kazım Karabekir Anaokulu 63 kilogram.

        (İA-

        10.05.2016 14:48:07 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Antalya haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Antalya Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler