Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        BİNLERCE KİŞİ İŞ UMUDUYLA BEKLEDİ

        AHMET ARSLANTAŞ

        ADIYAMAN (İHA) - Adıyaman'da Toplum Yararına Çalışma Programı (TYP) kapsamında, orman işlerinde çalıştırılacak olan 275 kişi için 3 bin 5 kişi müracaatta bulundu.

        İşkur tarafından finanse edilen ve Adıyaman Orman İşletme Müdürlüğü bünyesinde çalıştırılacak kişiler kura ile belirlendi. TYP kapsamında işe alınacak işçiler Adıyaman merkez ve ilçelerinde ki ağaçlandırma, tesis, koruma, bakım ve fidan üretimi işlerinde çalıştırılmak üzere istihdam edilecek.

        Toplam 6 ay boyunca asgari ücret üzerinden çalıştırılmak üzere 275 kişi kura ile belirlendi. 275 kişinin alınacağı iş için 3 bin 5 kişi müracaat etti.

        Orman İşletme Müdürlüğü'nün ıslah alanında kura çekimi gerçekleştirildi. Kura çekiminde yaşanan aksaklıklar gerginliğe neden oldu. Noterin zamanında gelmemesi, ses sisteminin olmamasına işçi adayları tepki gösterdi. İşçi adayları yetkililere kura çekiminin uzamasından dolayı tepki gösterdi.

        Orman İşletme Müdürü Mehmet Harbi ve diğer görevliler işçi adaylarını sakinleştirmek için uğraşırken, noterin gelmesinden bir süre sonra ses sistemi olmadan kuralar çekildi.

        Ormanlık alanda bekleyen binlerce kişi, kurada isminin çıkması umuduyla sabahın erken saatlerinden itibaren beklemeye başladı.

        (AHM)

        10.05.2016 14:59:07 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Adıyaman haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Adıyaman Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler