Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        FATSA HANIMLAR LOKALİ HİZMETE GİRDİ

        AHMET ALTAY

        ORDU (İHA) - Ordu'nun Fatsa ilçesinde belediye tarafından kurulan Hanımlar Lokali gerçekleşen açılış ile hizmete girdi.

        Mustafa Kemal Paşa Mahallesi Emniyet Sokak'ta hizmete giren Hanımlar Lokali'nin açılışına Fatsa Kaymakamı Mehmet Yapıcı, Garnizon Komutanı Albay Salih Gödek, Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz, Fatsa Belediye Başkanı Hüseyin Anlayan, Ordu Büyükşehir Belediye Başkan Yardımcısı Ahmet Çoruh, Fatsa Belediye Başkan Yardımcıları Muharrem Aktepe, İbrahim Eroğlu ve Reyhan Mollaoğlu, Elif-Der Ordu Şube Başkanı Yeter Yılmaz, Elif-Der Fatsa Temsilcisi Hatice Anlayan, AK Parti İlçe Başkanı Abdullah Uçar, Çamaş Belediye Başkanı Alaaddin Giden, Çatalpınar Belediye Başkanı Ahmet Türe, Fatsa İlçe Emniyet Müdürü İbrahim Etem Öztürk, Fatsa İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Halit Gülten, daire müdürleri, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve çok sayıda ilçe halkı katıldı.

        "HANIMLARIMIZA ÖZEL VE GÜZEL BİR MEKAN KAZANDIRDIK"

        Hanımlar Lokali'nin açılışında ilk konuşmayı gerçekleştiren Fatsa Belediye Başkanı Hüseyin Anlayan, "Lokalimiz sadece hanımlara hizmet verecektir. Fatsa sosyal ve kültürel anlamda çok hareketli bir şehir. Hanımlarımıza özel ve güzel bir mekan kazandırdık. Özellikle kırsaldan gelen pazar yerine gelen hanımlara hizmet edecek. Lokalimizin yerini bu bakımdan pazar yerinin içinde olan bir yerden seçtik. Bu bölgeye ilçemizin en büyük pazartesi günü açılan pazar kuruluyor. Hanımlarımızın duasını almak bizleri bu anlamda çok memnun ediyor. Belki küçük bir hizmet gibi görülüyor ama onların duası bu işi büyütüyor. Buranın açılmasında Büyükşehir Belediye Başkanımızın değerleri eşlerinin de fikir olarak katkıları var. Diğer ilçelerimizde hanımlar lokali vardı burada da olur mu diye düşünmüştük ama Fatsa ilçemizin diğer ilçelerden sosyal kültürel faaliyetleri farklı. Fakat sonradan yapınca çok isabetli bir karar olduğunu anladık. Burada bulunan görevlilerimizce bayanlarımıza özel programlarımız da olacak. Çay ve kahveler ikramımız olacak" dedi.

        "14.HANIMLAR LOKALİNİ FATSA İLÇEMİZE AÇIYORUZ"

        Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz ise yaptığı konuşmada Ordu'nun ilçelerinde 14. Hanımlar Lokali'ni hizmete açtıklarını ifade ederek, "Fatsa Belediye Başkanımızın dediği gibi köyden mahalleye dönen yoğunluklu ilçelerde açmayı planladığımız ve uygulamaya geçirdiğimiz bir çalışmaydı artık sahil şeridine inmeye başladık. Bizim yüksek ilçelerimizde bu tür hizmetlerimiz var. Burası gözükmeyen bir alan yaptığınız zaman fark ediyorsunuz. Fatsa gibi merkezi yerlerde köyden pazara gelen hanım vatandaşlarımızın ne bir abdest alacakları ne bir ihtiyaçlarını giderebilecekleri ne de çocuklarını emzirebilecekleri bir yer var. Önceden bayanlar bir akrabası varsa oraya gidiyordu. Bu çerçevede sadece hanımlara özel bir olacak. Sosyal politikanın gereğidir bu. Yapılan bu çalışma onların günlük ihtiyacının karşılanması olabileceği gibi bir toplanma merkezi bir adres de oluyor aynı zamanda. Bu çerçevede ilk başlarda çekimser kalmıştık açalım mı açmayalım mı diye fakat yapıldıktan sonra gördük ki faydalı bir iş yapmışız hatta bazı ilçelerimiz üçüncü Hanımlar Lokali'ni açtı. Mesela Aybastı ilçemizde üçüncüsü açıldı. Faaliyetleri farklı olabilir ama görülecek ki Fatsa'da köy hanımlarımızın yoğun bulunduğu bu bölgede Hanımlar Lokali çok faydalı olacak. Burası sadece çay kahve içmeden ibaret olmayacak, pazar kurulan günler çorba ikramı da olsun diyoruz. Sosyal bir eksiklik de zamanla faydalı hale gelecek. Kadınlarımız olmak üzere emeği geçen herkese teşekkür ediyorum" diye konuştu.

        (AA-SLH-Y)

        10.05.2016 14:59:59 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Ordu haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Ordu Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler