Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        IĞDIR'IN DAĞLARI AĞAÇLANDIRILIYOR

        IĞDIR (İHA) - Iğdır'ın Aras Havzası'ndaki dağlar, Orman Genel Müdürlüğü tarafından dikilen 90 bin fidanla yeşillendi.

        Iğdır Orman İşletme Müdürlüğü'nce, bitki örtüsünün az olduğu dağlık bölgelerde yaşanan erozyonların önüne geçmek için Kars'ın Kağızman ilçesi ile Iğdır'ın Tuzluca ilçesi arasında bulunan yüksek kesimli alanlarda çalışma başlatıldı. Türkiye'de yağışın en az aldığı Iğdır'ın dağlarında iklim şartlarına uygun fidanlar dikilerek, orman yapılması için çalışma sürdürülüyor.

        Sürdürülen çalışmalarda teraslama yapılarak toprak kayması engellendi. Yaklaşık 170 bin hektar alanda ekipler tarafından 90 bin adet karaçam, akçaağaç, karaağaç, sarıçam, akasya ve aylantus türlerinden fidanlar toprakla buluşturuldu.

        Iğdır Orman İşletme Müdürü Hasraf Aka, yapılan çalışmayla geçmiş yıllarda yaşanan erozyonların tamamen engellendiğini söyledi. Aka, "Iğdır, Türkiye'de en az ormanı olan bir il. Daha önce 161 hektar ormanı varken son birkaç yıl içerisinde bunu 900 hektarın üzerine çıkardık. Bugüne kadar 7 binin üzerinde alanda sel kontrol, ağaçlandırma ve erozyon çalışması yapıldı. Bu çalışmadan önce sel sularıyla taşınan kanallar dolduruyordu, evlere, ahırlara zarar veriyordu. Bu çalışmadan sonra hem erozyon durduruldu hem de sel sularının verdiği zararlar engellenmiş oldu" dedi.

        (BM-MSA-Y)

        10.05.2016 15:02:32 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Iğdır haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Iğdır Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler