Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        ZONSİAD'DAN DEV DULUŞMA

        SERTAÇ ÖZDEMİR

        ZONGULDAK (İHA) - Zonguldak Sanayici ve İş Adamları Derneği (ZONSİAD)'ın düzenlemiş olduğu ZONSİAD Buluşturmaları kahvaltı programı Pazar günü Bağcılar Kültür Merkezinde yoğun bir katılımla gerçekleşti.

        Merkezi İstanbul'da bulunan Zonguldak Sanayici ve İş Adamları Derneği (ZONSİAD) "Zorbahar Gidiyor, Zonbahar Geliyor " sloganı ile yapmış olduğu kahvaltı programı Bağcılar Kültür Merkezinde Zonguldak'tan ve İstanbul'dan gelen milletvekili, belediye başkanı, iş adamları, bürokrat, stk temsilcilerinin katılımıyla gerçekleşti.

        Bağcılar Kültür Merkezinde düzenlenen programa protokol yoğunluğu yaşandı.

        ZONBAHAR günleri programı saat 09:00'da program moderatörü iş adamı Mehmet Gökay'ın sunumu ile başladı. Program akışında Selda Bağcan'ın maden işçileri türküsü ve klipi yayınlanarak izleyicilerden alkış aldı.

        GMİS Genel Başkan Yardımcısı İsa Mutlu konuşmalarını yapmak üzere katılımcılara seslendi.

        GMİS Genel Başkan Yardımcısı İsa Mutlu konuşmasında madenlerin Zonguldak için önemli bir yere sahip olduğunu ve her geçen gün Zonguldak'ın kan kaybettiğini dile getirerek yetkililerin bir an önce Zonguldak için harekete geçmeleri gerektiğini dile getirdi.

        İsa Mutlu'nun konuşmasının ardın Zonguldak İl Özel İdaresinin hazırlamış olduğu Zonguldak Tanıtım videosu katılımcılara izletildi. ZONSİAD tanıtımı slayt gösterisi ve ZONSİAD bugüne kadar yapmış olduğu çalışmaları anlatan slayt gösterisinin ardından açılış konuşmasını yapmak üzere ZONSİAD Genel Başkanı Halil İbrahim Ece sahneye davet edildi.

        Zonguldak Sanayici ve İşadamları Derneği Genel Başkanı Halil İbrahim Ece yaptığı konuşmasında birlik ve beraberlikten bahsetti.

        Ece; "2012 yılının Haziran ayında çıktığımız bu yolda 4 yıl gibi bir zaman geçti. 4 yıl süreçte ilk günkü heyecanla hemşerilerimizi, iş adamlarımızı ve bölgemizin gelişmesine katkı sunmak adına sürekli projeler üzerinde yönetim kurulu üyelerimle birlikte gece gündüz demeden çalışıyoruz. Sürekli iş adamlarımızın ve hemşerilerimizin ekonomik olarak elimizden geldiğince katkı sunmak adına çalışmalar ve projeler yapıyoruz. Dernekçiliğe baktığımızda 10 yıl önce İstanbul ve çevresinde sayısı çok az olan derneklerimiz gelişim sürecini tamamlamıştır. Bu gün Zonguldak Sanayici ve İş Adamları Derneği ve derneklerin bir çatıda toplanması adına federasyonumuz faaliyet göstermekte. Bu günlere gelmek elbette kolay olmadı gece gündüz demeden çalışan birçok kahramanlarımız var ve onlara hepsine ayrı, ayrı ne kadar teşekkür etsek azdır. Değerli hemşerilerim. Bizler misyon olarak vizyon olarak zor bir göreve talip olduk ve sorumluluklarımızın bilincindeyiz. ZONSİAD olarak her zaman iş adamlarımızın sorunlarına çözüm üretmek işlerinin geliştirilmesi ile ilgili projeler fikirler üretmeye çalıştık. 4 yıl süreçte tanışma, birlik, beraberlik ve toparlanma süreci ile ilgili çeşitli etkinliklerimiz oldu. Bu günden itibaren ZONSİAD olarak yeni bir sayfa açarak iş adamlarımız arasında çeşitli sektörlerde ortaklıklar, yatırımlar ve ticari ilişkilerin geliştirilmesini arzuluyoruz. Bölgemize ve hemşerilerimize iş olanakları sağlamak en büyük arzularımızdan biri ve ilerleyen yıllarda ZONSİAD'ın projeleri ile bu imkanları sağlayacağımızdan kimsenin kuşkusu olmasın. Bizler ZONSİAD olarak her zaman şuna inandık insanımız istedikten sonra ulaşamayacağı hedef yoktur yeter ki o yolda yılmadan umutsuzluğa kapılmadan çalışmalarına devam etsin. ZONSİAD kurulduktan sonra gördük ki İstanbul'da siyasetle uğraşan insanlarımız yoktu, şimdi çeşitli partilerde siyasetle uğraşan insanlarımız oldu. Ticaretle uğraşmak isteyen insanlarımız vardı ama korkuları olduğu için ticarete atılamayan insanlarımız ticari faaliyetler içine girdiler .Ticarete atılmak isteyen genç kardeşlerimiz oldu.İş adamlarımız personel ihtiyaçlarını öncelikle hemşerilerimizden gidermeye çalıştılar.Yaptığımız işlerle hep Zonguldaklılara artı kazandırmaya çalıştık.Hayallerimiz hedeflerimiz büyük.Yönetim kurulu arkadaşlarım ve üyelerimizle hedeflerimize ulaşacağımıza olan inancım tamdır" dedi.

        ZONDEF VE ZONSİAD EL ELE

        Ece konuşmasının ardından kurucu üyesi ve halen üyesi olduğu bir dönem genel başkan yardımcılığı yaptığı Zonguldak Dernekleri Federasyonu (ZONDEF) Genel Başkanı Gurbet Altay'ı konuşmasını yapmak üzere anons ederek sahneye davet etti.

        ZONDEF Genel Başkanı Gurbet Altay konuşmasında, "ZONDEF'in kurulmasında büyük rolü olan ZONSİAD'ı ve genel başkan Halil İbrahim Ece'i teşekkürlerimi sunuyorum. ZONDEF'in kurucu başkanı Ali Rıza Kiremitçi'ye selamlarımı yolluyorum. Bu gün birlik ve beraberlik günüdür. Bizler birbirimize omuz verdiğimiz sürece elde edemeyeceğimiz başarı yoktur. Bu günden sonra derneklerimizle ve ZONSİAD'la daha sıkı iş birliği içerisinde olacağız. Bölgemiz, iş adamlarımız ve hemşerilerimize yönelik ekonomi ve sosyal faaliyetler içerisinde olmayı hedefliyoruz. Bu günün düzenlenmesinde emeği geçen başta ZONSİAD Genel Başkanı Halil İbrahim Ece ve yönetimi tebrik ediyorum" dedi.

        Altay'ın konuşmasının ardından Bağcılar Belediye Başkan Yardımcısı Fethi Başaranoğlu katılımcılara selamlama konuşması yaparak ZONSİAD yönetimine yapmış olduğu etkinliklerinden dolayı teşekkür ederek başarılarının devamını diledi.

        Program Bülent Ecevit Üniversitesi Yrd. Doçent Ferdi Kesikoğlu Zonguldak hakkında hem ticari hem sosyal bilgilerin yer aldığı slayt'lı sunum yaptı. Sunum katılımcılar tarafından büyük ilgi gördü.

        KANTARCI'YA BÜYÜK ALKIŞ

        Çaycuma Belediye Başkanı Bülent Kantarcı'dan konuşmasında Çaycuma Belediye Başkanı Bülent Kantarcı konuşmasında köyden bozma Çaycuma ilçesinde 1955 yılında belediye başkanı olan bir babanın çocuğu olarak 1954 yılında dünyaya geldiğini belirterek,15 yıl başkanlık yapan babasının Çaycuma'nın kaderini değiştirdiğini söyledi.

        Zor koşullarda hayata hazırlanan Kantarcı, üniversite yıllarında taksi şoförlüğü, Beşiktaş Nüfus Memurluğunda memuriyet yaptığını ve çeşitli işlerde çalışarak okul harçlığını çıkarttığını ve zor şartlarda okuduğunu söyledi.

        1980 yılında eğitimini ve askerlik görevini tamamlayarak Çaycuma'da iş hayatına başlayan Kantarcı, yaşamının hiçbir evresinde Çaycuma ile bağını koparmadığını söyledi. Başarılı bir mühendislik ve iş hayatından sonra memleket hizmetine en zor koşullarda bile düşünmeden 'evet' dediğini ve Çaycuma halkının da kendisini hizmet için görevlendirdiğini söyledi.

        Tırnağı ile kaza kaza bu mertebeye geldiğini dile getiren Kantarcı İnsanlarımıza hizmet etmek için aday olduğunu ve asla siyasi olarak belediye başkanlığı yapmadığını, kimseye farklı davranmadığını belirtti.

        (OA-OA-Y)

        10.05.2016 15:05:56 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Zonguldak haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Zonguldak Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler