Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        EFELER'DE ULUSLARARASI SANAT ÇALIŞTAYI BAŞLADI

        MURAT UÇKAÇ

        AYDIN (İHA) - Efeler Belediyesi'nin düzenlediği 1. Uluslararası Sanat Çalıştayı başladı.

        Açılışa Efeler Belediye Başkanı M. Mesut Özakcan, Aydın Vali Yardımcısı İbrahim Yurdakul, CHP Aydın İl Başkanı Bayram İnci, belediye meclis üyeleri, birim amirleri, muhtarlar, 10'u Pakistan, Hollanda, Güney Kore, Romanya, Polonya, Makedonya ve Çin'den, 25'i Türkiye'deki 7 ayrı üniversiteden 35 akademisyen sanatçı, Aydın'da yaşayan 14 yerel sanatçı ve çok sayıda sanatsever katıldı.

        İKİ AÇILIŞ BİRDEN YAPILDI

        Aydın'ın merkez ilçesi Efeler'deki Milli Aydın Bankası'nın mülkiyetinin geçtiğimiz aylarda Efeler Belediyesi'ne geçmesi üzerine kültür sanat merkezine dönüştürülen bina ile Uluslararası Sanat Çalıştayı'nın açılışları birlikte yapıldı.

        Çalıştayın açılış konuşmasını yapan Efeler Belediye Başkanı M. Mesut Özakcan, "Bildiğiniz gibi Aydınımızın merkezinde yer alan Milli Aydın Bankası geçtiğimiz aylardan itibaren belediyemizin hizmetine sunuldu. Bizde bu mekanı kültür ve sanat etkinliklerini, çalıştayları, el sanatları ve yerel folklorik etkinlikleri yerine getirmek üzere değerlendirmek istiyoruz. Merkezimizi halkımızın hizmetine bugünden itibaren sunmuş bulunuyoruz. Kültür ve sanat ile ilgilenmek hepimizin hoşça vakit geçirmemizi sağlayan ve hepimizi yaşama bağlayan toplumsal olarak da ilişkilerimizi geliştiren bir etkinliktir. Uluslararası nitelik taşıyan çalıştayımız bizim için çok önemli. Kültüre ve sanata ilgi duymanın hepimiz için önemli olduğunu, uygar, sanatın medeni bir insanın nefes almak kadar yaşam ihtiyacı olduğuna inanıyor ve bu konuda yapılacak tüm çalışmalara da belediye olarak bütün içtenliğimizle destek olmak istiyoruz. Açılışını yaptığımız kültür sanat merkezimiz ve çalıştayımızın hayırlı olmasını diliyorum" diye konuştu.

        SANATSEVER BAŞKAN RESİM YAPTI

        Açılışın ardından sanatçılar ile birlikte bir süre sohbet eden Başkan Özakcan, eline palet ve fırçayı alarak tuval başına geçti. Tuvale deniz, yelkenli ve martıları resmeden Özakcan yabancı sanatçıların ilgi odağı oldu. Özakcan'ın sık sık fotoğraflarını çeken sanatçılar, "Başkan çok güzel resim yaptı, tebrik ederiz" yorumlarında bulundular.

        (MU-MB-Y)

        10.05.2016 15:10:46 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Aydın haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Aydın Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler