Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        SULAMA SİSTEMLERİNE HİBE DESTEĞİ

        AHMET ARSLANTAŞ

        ADIYAMAN (İHA) - Adıyaman Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Adil Alan, Kırsal Kalkınma Destekleri kapsamında bireysel sulama sistemlerinin desteklenmesi ile ilgili açıklamada bulundu.

        Adıyaman Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Adil Alan, sulama sistemlerine verilen hibe oranının bireysel 100 bin, tüzel kişiliklere ise 200 bin TL'ye kadar destek verildiğini kaydetti.

        Adil Alan, destekleme ile ilgili yaptığı açıklamada, "Tarımsal faaliyetler için geliştirilen modern basınçlı bireysel sulama makine ve ekipmanının üreticiler tarafından kullanımının yaygınlaştırılarak, daha kaliteli ve pazar isteklerine uygun üretim yapılmasını sağlamak amaçlanıyor. İş gücünü azaltmak ve üretim maliyetlerini düşürerek üreticilerin gelir düzeyinin yükseltilmesi için bireysel sulama makine ve ekipman satın alımlarının desteklenmesine ilişkin usul ve esaslar belirlendi.

        Hibe desteğinden tarla içi damla sulama sistemi kurulması, tarla içi yağmurlama sulama sistemi kurulması, tarla içi mikro yağmurlama sulama sistemi kurulması, lineer sistem, center pivot sistem ve tamburlu sistem yağmurlama sulama makinesi alınması, güneş enerjili sulama sistemlerini kuranlar yararlanabiliyor.

        Hibe sözleşmesinde belirlenen hibeye esas mal alım tutarının KDV hariç yüzde 50'sine hibe yoluyla destek verilir. Hibe başvuru formunda belirtilen hibeye esas mal alım tutarının, başvuru değerlendirme aşamasında tespit edilen referans fiyatlar içinde kalan kısmı, hibe sözleşmesinde hibeye esas mal alım tutarı olarak belirlenir. Referans fiyatları aşan kısmı ise referans fiyat farkı olarak belirlenir ve tamamı yatırımcı tarafından karşılanır. Hibeye esas mal alım tutarı gerçek kişiler için 100 bin TL, tüzel kişiler için 200 bin TL'yi geçemez. Mal alım bedellerinin, bu miktarları aşması durumunda aşan kısım yatırımcı tarafından ayni katkı olarak karşılanır. Hibe sözleşmesinde belirlenen hibeye esas mal alım tutarı üst limit niteliğindedir. Hibenin nihai tutarı fiili gerçekleşmeler sonucunda ortaya çıkar.

        Başvurular, 13 Haziran tarihi mesai bitimine kadar il müdürlüğüne yapılabilir" ifadelerini kullandı.

        (AHM)

        10.05.2016 15:23:36 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Adıyaman haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Adıyaman Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler