Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        VALİ YAVUZ GÜNDEMİ DEĞERLENDİRDİ

        RECEP ERGİN

        GÜMÜŞHANE (İHA) - Gümüşhane Valisi Yücel Yavuz, gazetecilerle bir araya gelerek şehrin gündemine dair önemli açıklamalarda bulundu.

        Tarihi Balyemez Konağında gazetecilerle bir araya gelen Vali Yavuz, geçtiğimiz günlerde Kürtün ilçesinde yaşanan terör olaylarının ardından çok yönlü olarak olayların değerlendirildiğini ve HES'e gerçekleştirilen sabotaj nedeniyle ayrıca idari soruşturma başlatıldığını söyledi.

        Terör örgütünün Karadeniz açılım grubu bulunduğunu ve zaman zaman bu tür alçakça olayların meydana gelebildiğini kaydeden Vali Yavuz, Kürtün'de baraj gövdesi üzerindeki terör örgütü mensuplarının saldırısı sonucu ağır yaralanarak hastanede hayatını kaybeden HES çalışanı Adil Bülbül'le ilgili "Savunmasız, masun vatandaşımız katledildi. Gümüşhanemizin, Kürtünümüzün, milletimizin başı sağolsun" dedi.

        Geçtiğimiz hafta bir yakının rahatsızlığı nedeniyle il dışında olduğunu ve gelir gelmez böyle bir bilgilendirme toplantısı yapmak istediğini kaydeden Vali Yavuz, son dönemde ülkenin genelinde yaşanan terör hadiseleriyle devlet-millet birlikteliğiyle mücadele edildiğinin altını çizdi.

        Vali Yavuz, "Sadece ilimizde değil bölgemizde de hareketlilik var. Bunun herkes farkında. Her kurum tedbirlerini aldı. Terörle mücadele vatandaşlarımızın güvenlik kuvvetlerine olan güveni şarttır. Tekrarının olmaması için istihbari ve önleyici tedbirler devletimiz tarafından alınmaktadır. Dikkatli ve tedbirli olmalıyız" dedi.

        Devletin tüm kurumlarının gücü ve kararlı duruşuyla ve milletin de desteğiyle kısa zamanda terörün bitirileceğini dile getiren Vali Yavuz, "Devletimiz kararlı dirayetli duruşuyla bu konunun üzerinden geleceğiz. Hep birlikte devlet-millet el ele yeneceğiz. 35 yıldır terörle ilgili sıkıntı yaşıyoruz ülke olarak. Hiç geri adım atılmadı. Mücadeleye devam. Milli imkanlarımızla daha kararlı mücadele ediyoruz" diye konuştu.

        Karadeniz insanının hassas olduğunu ve bu tür olaylara prim vermeyeceğinin altını çizen Vali Yavuz, yüzlerce yaylası bulunan Gümüşhane'de yaklaşan yayla sezonuyla ilgili hayatın olağan akışını etkileyici durumun söz konusu olmadığını ifade etti.

        Vali Yavuz, şunları söyledi: "Herkes rahat olsun. Şuanda yaylalara gidilmemesi gibi bir durum söz konusu değil. Bunu zaten bölgedeki vatandaşlarımızın günlük hayatıyla anlayabiliriz. Yeter ki tedbir ve hassasiyetlere özen gösterelim. Hayat akmaya ve yaşanmaya devam edecek. Turizmde potansiyeli olan bir bölgeyiz. Herhangi bir aksamaya fırsat vermememiz lazım. Hassasiyetimiz, dikkat ve duyarlılığımızı artıracağız. Gümüşhane ve bölge insanı her zaman devletinin ve değerlerinin yanında olmuştur."

        Toplantının son bölümünde gazetecilerin sorularını cevaplandıran Vali Yavuz'a İl Emniyet Müdürü Orhan Kar ve Basın ve Halkla İlişkiler Müdürü Engin Doğru eşlik etti.

        (RE-ÖS-Y)

        10.05.2016 15:57:33 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Gümüşhane haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Gümüşhane Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler