Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        SAĞLIKLI NESİLLER İÇİN BİSİKLET DAĞITIMI DEVAM EDİYOR

        KOCAELİ (İHA) - İzmit Belediyesi'nin bisiklet dağıtımları Alikahya bölgesinde bulunan Emek Dayanışma Ortaokulu ile Fatih Ortaokulu'nda devam etti.

        Emek Dayanışma Ortaokulu'nda 140 öğrenci, 60 öğretmen, Fatih Ortaokulu'nda da 142 öğrenci ile 55 öğretmen bisikletlerini İzmit Belediye Başkanı Dr. Nevzat Doğan'ın elinden aldı. Okul bahçelerinde düzenlenen bisiklet dağıtım törenlerine Başkan Doğan'ın yanı sıra, okul müdürleri, okul aile birlik başkanları, öğretmenler, öğrenciler ile veliler katıldı.

        Öğrencilerin büyük bir heyecan ve sevinç yaşadığı bisiklet dağıtımlarında konuşan İzmit Belediye Başkanı Dr. Nevzat Doğan, "Çocuklarımızın, velilerimizin mutluluğu bizim için her şeyden önemlidir. Biz, hizmetlerimizle ne para pul ne de şan şöhret bekliyoruz. Sizlerin teveccühünüzü kazanmak bizim en büyük muradımız. Göreve geldiğimiz ilk günden itibaren asli görevimiz olmamasına rağmen okullarımıza destek olduk. Çocuklarımızın en iyi koşullarda eğitim alabilmeleri için elimizden geleni yaptık. Hayata geçirdiğimiz okul hizmet masamız, okul aile birliklerinin ve okul yönetimlerinin kurtarıcısı oldu. Artık okullarımız bir musluk bozulduğunda tamirci peşine gitmiyorlar. Türkiye'de ve Avrupa'da ilk defa bu boyutta bisiklet dağıtımı yapan başka bir belediye daha yok. Sağlık Bakanlığımız bisiklet projemizi örnek aldı. Obeziyetle, tansiyonla, kolesterolle, trafikle, ekonomiyle, depresyonla mücadele etmek istiyorsanız bisiklet dağıtın dedik. Şimdi bakanlığımız Türkiye genelinde bu uygulamayı yürütüyor. Daha çevreci, daha modern, daha güçlü bir Türkiye için elimizden geleni yapmaya devam edeceğiz. Belediye başkanlığı adaylık sürecimde İzmit'i bisiklet şehri yapacağımız söylemiştim. Bisiklete çocuk oyuncağı demişler, dalga geçmişlerdi. Ama dünya öyle demiyor. Avrupa bisikleti 30 yıldır kullanıyor. Bisiklet adeta onların yaşam şekli olmuş, bisikletle yatıp, bisikletle kalkıyorlar. Ama biz de geç kalmış sayılmayız. Şuanda şehrimiz, bisiklet kullanımı açısından çok iyi durumda, daha da iyi olacak.

        Geçen yıl öğretmenlerimize söz verdik. Bu yıl sözümüzü tuttuk ve Türkiye'de ilk defa 5000 öğretmenimize bisiklet dağıtıyoruz. Öğretmenlerimizin hakkı parayla pulla ödenmez. Onlara küçükte olsa minnet borcumuzu ödemek istedik. Aynı zamanda öğretmenlerimiz çocuklarımız için bir rol model. Öğretmenlerimiz bisiklete binsin ki, öğrencilerimizde onları örnek alsın Eğer anne babanız isterse onlara da bisikletlerinizi verin, bu bisikletleri her yaş grubunun binebileceği özellikte seçtik" dedi.

        Doğan, 4. sınıf öğrencilerine karne hediyesi olarak 5 bin adet basketbol topu vereceklerini de söyledi. Okul müdürleri de, öğretmenler ve öğrenciler adına Başkan Doğana teşekkür ettiler.

        (GY-RFK-Y)

        10.05.2016 16:08:33 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Kocaeli haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Kocaeli Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler