Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        AK PARTİ'Lİ DOĞAN'DAN İZMİR'E "CITY SLOW" BENZETMESİ

        CEREN ATMACA

        İZMİR (İHA) - İzmir Büyükşehir Belediyesi mayıs ayı ikinci meclis oturumunda, belediyenin projelerinin yavaş ilerlediğini söyleyen AK Parti Grup Başkanvekili Bilal Doğan, "İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin bu sergilediği performans ve projelerdeki yavaşlığı nedeniyle bu kentin 'City Slow' olmasını istiyoruz" dedi.

        İzmir Büyükşehir Belediye Başkanvekili Sırrı Aydoğan'ın yönetiminde gerçekleşen İzmir Büyükşehir Belediyesi mayıs ayı ikinci meclis oturumunda, geçtiğimiz hafta hayatını kaybeden meclis üyesi Azad Fazla'nın yerine AK Parti Grup Sözcüsü olarak Ali Kökoğuz'un görev yapacağı açıklandı. AK Parti Grup Başkanvekili Bilal Doğan, dilek ve temenniler bölümünde İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin projeleriyle ilgili eleştirilerde bulundu. Doğan, projelerin yavaş ilerlediğini ifade ederek, "İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin bu sergilediği performans ve projelerdeki yavaşlığı nedeniyle bu kentin 'City Slow' olmasını istiyoruz. Çok kısa bir metronun çok uzun bir sürede bittiğini gördük. Bu İzmir'in yavaş şehir olmasında etkili bir durumdur" diye konuştu.

        "YURTTAŞTAN FAZLA GÜVENLİK GÖREVLİSİ VAR"

        Balçova'da arsa mağdurları olarak bilinen kişilerin pazartesi günkü meclis oturumu öncesi kendilerine dilek ve isteklerini iletmek üzere, belediyeye bir dosya vermek istediklerini söylediklerini belirten Doğan, "Biz bu kentin meclis üyeleri olarak kendilerini buyur ettik. 5-6 dakikalık bir görüşme oldu. Bu görüşmede yaşadıkları süreçleri anlattılar ve bir dosya örneği verdiler. Hukukçu arkadaşlarımız dosyayı inceliyor. Daha sonra görüşlerimizi belirteceğiz. AK Parti Grubu'nu sadece ziyaret ettiler ve bir dosya verdiler. O yurttaşlarımızı tekrar bir basın açıklaması yapmak istediklerini gördük ama hayretle şaşırdık ki neredeyse yurttaşlarımızdan fazla güvenlik görevlisi olduğunu gördük. Bence buna hiç gerek yok. Oradaki vatandaşlarımızın çok uygar bir şekilde taleplerini anlatacak düzeyde olduğunu gördüm" ifadelerini kullandı.

        PROJELERE ELEŞTİRİLER

        Kent Koleji'nin bir an önce tamamlanması gerektiğini, Buca Sosyal Yaşam Kampüsü'nün de süre uzatılmasına rağmen hala açılmadığını kaydeden Doğan, eleştirilerini şöyle sürdürdü: "12 yılı geride bırakmamıza rağmen yedi ayrı kentsel dönüşüm projelerine çivi çakılmadığını görüyoruz. Lütfen bir an önce hayata geçirilsin Sayın Başkan. Kavaklı Dere Arıtma Tesisi iki yıldır açılmadı. Onun da açılmasını bekliyoruz. Çiğli Atıksu Arıtma Su Tesisi 4. Faz Ünitesi'nin bir an önce hayata geçirilmesini istiyoruz. İzmir'in önemli ulaşım projelerinden olan Basmane'deki Akıncılar Alt Geçidi neredeyse bir yıl gecikmeli tamamlandı ama oranın can güvenliği açısından daha fonksiyonel hale getirilmesi gerekiyor. Kemeraltı'nda büyük umutlarla beklediğimiz Balıkçılar Çarşısı Projesi'ne dört yıldır çivi çakılmadığını görüyoruz. Bu projeyi de bir an önce hayata geçirilmesini diliyoruz."

        "İYİ NİYETLE TAMAMLAMAYA ÇALIŞIYORUZ"

        AK Partili Bilal Doğan'ın sözlerine yanıt veren Aydoğan ise, "Zaman içinde göreceğiz, bunlar doğal talepler ama Türkiye koşulları, zaman, yasal engeller, iptaller ve şikayetler gecikmelere yol açıyor. Sadece belediyeler değil, kamuda da bu sıkıntılar var. İyi niyetle tamamlamaya çalışıyoruz" dedi.

        (CA)

        11.05.2016 19:22:38 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm İzmir haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. İzmir Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler