Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        ELEKTRİK TRAFOSU MİNAREYE ENGEL

        - 3 MİLYON LİRAYA MAL OLACAK CAMİNİN YÜZDE 70'İ TAMAMLANDI

        - CAMİ, HAYIRSEVER VATANDAŞLARIN YARDIMI BEKLİYOR

        VAN (İHA) - Van'ın Bahçesaray ilçesinde yapımı devam eden 2 bin 500 kişilik caminin yüzde 70'lik kısmı bitti. Camiye yapılması planlanan 2 minareden birinin yerine VEDAŞ'a ait elektrik trafosunun engel olduğu ileri sürüldü. VEDAŞ yetkilileri ise, trafoyu kaldırmak için kendilerine yer gösterilmesi gerektiğini söyledi.

        Van'ın Bahçesaray ilçesinde 80 yıllık Merkez Camii, 2011 yılında Van'da meydana gelen 7.2 büyüklüğündeki depremde hasar görünce yıktırıldı. Bunun üzerine eski camiye 300 metre uzakta yeni cami yapılmasına karar verilerek inşaatına başlandı. 3 milyon liraya mal olan cami inşaatının 70'lik oranı biterken, geri kalan yüzde 30'luk bölümde ise 600 bin liraya ihtiyaç var. Cami için yapılacak ikinci minarenin yerinde Van Gölü Elektrik Dağıtım'ın (AŞ) trafosunun bulunduğu belirtilirken, Bahçesaray Cami Yaptırma Derneği üyeleri trafonun bir an önce kaldırmasını istiyor.

        Bahçesaray Cami Yaptırma Derneği üyesi Timur Demirtaş, şu anda caminin inşaatın yüzde 70'nin bittiğini söyledi. Alt kısımda, dükkan yeri olarak yapılan yerde namaz kılındığını ifade eden Demirtaş, "Üst kat için ise en az 600 bin liraya ihtiyacımız var. Bugüne kadar yapılan masrafların çoğu Bahçesaray halkından geldi. Şu anda caminin inşaatı yanı sıra 2 minareye yapacağız. Bir minarenin yeri hazır, diğerinin ise Van Gölü Elektrik Dağıtım'ın (AŞ) trafosu bulunuyor. Bu alana trafo konu olduğu için minare inşaatına başlayamıyoruz. İki yıldır ve VEDAŞ ekiplerine yazı gönderdik, rica ettik kaldırın diye. Şu anda olumlu bir yanıt göremedik. Buradaki minarelerinin birinin İstanbul Esenler Belediye Başkanı Sayın Mehmet Tevfik Göksu tarafından yaptırılacak. Bu konuda bize nakdi yardımda bulundu ve bu para geldi. Para geldi ama buradaki elektrik trafosundan dolayı minarenin yapımına başlamıyoruz. Çünkü başlarken 2 minareyi bir anda yapmak istiyoruz. Yetkililerden bu trafonun buradan bir an önce kaldırmasını istiyoruz" dedi.

        Caminin tamamlanması için 600 bin liraya ihtiyaçlarının olduğunu ifade eden Demirtaş, "Bu parayı tedarik ettiğimiz zaman cami kısa sürede ibadete açılacak. Camimizin iç kısmı da bitmek üzere. Seramikleri yaptık, sıvaları bitmek üzere. Bu kısımlarda tamamlandı geriye halı kalıyor. İçeride ise halı eksiğimiz var. Hayırsever vatandaşlar bu konuda yardımcı olura inşallah sonbahara kadar camiyi ibadete açacağız" şeklinde konuştu.

        VEDAŞ yetkilileri ise, trafo konusunun kendilerine iletildiğini ancak trafoyu kaldırmak için yer gösterilmesi gerektiğini söyledi. Yetkililer, kendilerine bir göstermeleri durumunda trafoyu hemen kaldıracaklarını söyledi.

        (ŞAK-MK-Y)

        12.05.2016 10:12:32 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Van haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Van Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler