Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        BOZOK ÜNİVERSİTESİ 9. BAHAR ŞENLİĞİ SONA ERDİ

        ÖMER ERTUĞRUL

        YOZGAT (İHA) - Bozok Üniversitesi Rektörlüğü tarafından bu yıl 9-13 Mayıs tarihleri arasında düzenlenen 9. Bahar Şenlikleri, renkli görüntüler eşliğinde sona erdi.

        9 Mayıs'ta Yimpaş Alışveriş ve Kültür Merkezi önünden Yozgat Belediyesi Mehter Takımı eşliğinde kortej yürüyüşü ile başlayan şenlik , çeşitli sosyal ve kültürel etkinliklerin ardından bugün sona erdi. Şenlikler kapsamında, bu yıl ilk kez düzenlenen okçuluk yarışması, uçurtma şenliği, 'bisikletini al da gel' sloganı ile bisiklet turu, birlik, beraberlik ve kardeşliği sembolize eden 500 kişilik halay gösterisi, ahilik ve şed kuşatma töreni, mehter takımı fener yürüyüşü etkinlikleri düzenlendi. Yozgat Belediyesi Kent Orkestrası, Bozok Üniversitesi Korosu, Müzik ve Sanat Topluluğu Rock Grubu ve Yozgat Belediyesi Sürmeli Grubu tarafından verilen birbirinden coşkulu dört ayrı konser ile öğrenciler doyasıya eğlendi. Farklı kültürlerin bir araya getirildiği 9. Bahar Şenlikleri'nde Yerköy Abdallar Grubu, İnce Saz Grubu, Çekerek Kafkas Ekibi ve Çekerek Semah Gösterileri büyük beğeni topladı. Şenliklerde ünlü radyo programcısı Talha Bora Öğe, kampüs alanında canlı radyo programı sundu.

        Öğrencilerin moral depoladığı 9. Bahar Şenlikleri'ne ilişkin açıklama yapan Rektör Prof. Dr. Salih Karacabey, üniversite ve şehrin kaynaşması adına Yozgat Belediyesi ve üniversite ortaklığında gerçekleştirilen 9. Bahar Şenlikleri'nde bu yıl ilklere imza attıklarını söyledi. Şenlik kapsamında bir çok sosyal ve kültürel etkinlik düzenlediklerini belirten Prof. Dr. Karacabey, "Bu yılki Bahar Şenliklerimizde gerek merkez gerekse ilçelerimiz ile üniversitemizin bütünleşmesi adına önemli aktivitelere imza atıldı. Her günü ayrı bir etkinliğe sahip olan 9. Bahar Şenliklerimiz dolu dolu geçti ve amacına ulaştı. Bahar şenliklerinin düzenlenmesine katkı sağlayan herkese teşekkür ediyorum" diye konuştu.

        (ÖE-Y)

        13.05.2016 18:30:31 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Yozgat haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Yozgat Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler