Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        MİADINI DOLDURAN SAHİL GÜVENLİK BOTU TÖRENLE BATIRILDI

        İZMİR (İHA) - İzmir'in Dikili ilçesinde, 18 metrelik sahil güvenlik botu, su altı canlılığın artırılması ve dalış turizminde kullanılmak üzere törenle batırıldı.

        Dikili ilçesinde, 25 sene sahil güvenlik ekiplerine hizmet veren ve hizmet süresini dolduran 18 metrelik sahil güvenlik botu, su altı canlılığın artırılması ve dalış turizminde kullanılmak üzere Dikili Beylik Çeşme mevkiinde karaya 40 metre açıkta batırıldı. Öğleden sonra saat 14.00 sıralarında batırılan botun batırma törenine Sahil Güvenlik İzmir Grup Komutanı Kurmay Binbaşı Sait Bozyel ve davetliler, İzmir'den gelen sahil güvenlik botları ve çok sayıda Karadan ve balıkçı tekneleri ile izlemeye gelen yüzlerce Dikilili katıldı.

        İstanbul Taşkızak Tersane Komutanlığında 1991 yılında imal edilen ve 25 yıllık hizmet süresinin dolmasının ardından Dikili Kaymakamlığına hediye edilen Sahil Güvenlik Ege Deniz Bölge Komutanlığı envanterinde bulunan ve SGH-51 numaralı 18 metrelik sahil güvenlik botu denizciliğin, su altı dalışlarının sevdirilmesi ve yaygınlaştırılmasına hizmet sağlamak, kültür ve tabiat varlıklarının tanıtılmasına katkıda bulunmak amacıyla Beylik Çeşmesi mevkisinin 30-40 metre açığında batırıldı. Batma sırasında batırma işlemini takip eden sahil güvenlik botları ve tekneleri kornalarını çalarak saygı gösterisinde bulunuldu.

        (ÖZ-Y)

        14.05.2016 19:56:35 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm İzmir haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. İzmir Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler