Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        DİRİLİŞ DERNEĞİ EĞİL BAŞKANLIĞI'NA ABDULLAH KARAKOÇ GETİRİLDİ

        DİYARBAKIR (İHA) - Diriliş Derneği il başkanlıklarının yanı sıra ilçe başkanlıkları da oluşturulmaya devam ediyor. Diriliş Derneği Eğil? İlçe Başkanlığı'nı da oluşturdu, başkanlığa da Abdullah Karakoç getirildi.

        Türkiye geneli 8 bölgede il başkanlığı, 17 ilçede de başkanlık oluşturduklarını belirten Diriliş Başkanları Derneği Güneydoğu Anadolu Bölge ve Diyarbakır İl Başkan Yardımcısı Engin Özmen, ilçe başkanlıkları açılışlarının devam edeceğini belirterek, Eğil ilçe başkanlığına atanan Abdullah Karakoç'u da tebrik etti. Özmen, "Abdullah Karakoç çalışkan dürüst bir kişiliğe sahiptir, Eğil'in köklü ailelerindendir çok aktif çalışkan? bir yapıya sahiptir. Eğil halkı tarafından sevilen bir insandır, inanıyoruz? Eğil'in gelişmesinde büyük bir rolü olacaktır. Hizmetlerde yarışıp, adından çok söz ettireceğine inancımız tamdır. Yeni görevinin hayırlı olmasını dileriz" dedi.

        Abdullah Karakoç, halka hizmet adına bu görevi kabul ettiğini belirterek, "Bu güzel ülkemiz hepimize yeterlidir, Diyarbakır, Eğil güzelliklere layıktır, şiddeti halkımız sevmiyor, huzur istiyoruz. Olayların olmasını istemiyoruz? insanlar ölmesin barış kardeşlik olsun, dostluk olsun, biz şiddetten yana değiliz ve şiddeti asla tasvip etmiyoruz. Hepimize yetecek kadar toprak var. Analar ağlamasın,? bacılarımız, analarımız dul kalmasın evlatlarımız kardeşlerimiz yetim kalmasın? bir insanı öldürmek kainatı öldürmek demektir, bunun vebali ağırdır. Suriye'nin Irak'ın halini görüyoruz mazlum insanlar evinden yuvasından oldular? yazık günah değil mi? bize savaş fayda getirmemektedir. Herkesle uyum içinde çalışacağız amacımız? hizmet ise el birliği ile eğil ilçemizi geliştireceğiz eğil ilçemize yakışanı yapacağız" dedi.

        Eğil için bir çok proje hazırlayacaklarını da belirten Karakoç, "Baraj gölleri şehirlerin çehresini değiştiriyor, adeta şehre deniz getiriyor. Diyarbakır'ın Eğil ilçesi de bunlardan biri. Dicle Baraj gölünde artık tekne gezintileri yapılabiliyor, jet skiye binilebiliyor. Tarihi dokuya doğal güzellikler de eklenince Eğil, turistler için cazibe merkezi olmaya aday. Peygamberler, evliyalar ve krallar diyarı olarak bilinen ve tarihte birçok medeniyete beşiklik eden Diyarbakır'ın Eğil ilçesi Dicle Baraj gölünde su tutulmasıyla farklı bir görünüme kavuşuyor. Eğili fazla tanıtamadık Eğil'de doğa güzelliklerinin yanı sıra peygamber ve evliya mezarları bulunuyor. Baraj gölüne hakim bir tepede, Hz. Nebi Harun-i Asafi, Hz. Elyasa, Hz. Zülküfl ve Hz. Harun türbeleri bulunan peygamberlerden birkaçı. Birçok medeniyete beşiklik eden Eğil, üzerinde hüküm süren onlarca krallığın gizemini koruyor" diye konuştu.

        (İHA-AKK-Y)

        15.05.2016 15:36:58 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Diyarbakır haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Diyarbakır Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler