Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        BÜYÜKŞEHİR, MARMARA'DA 60 TRİLYON HARCAYACAK

        - BAŞKAN UĞUR'DAN SERİ AÇILIŞLAR

        - BAŞKAN UĞUR, MARMARA'DA AÇILIŞLARA KATILDI

        OTAĞ FIRINCIOĞULLARI

        BALIKESİR (İHA) - Balıkesir Büyükşehir Belediyesi tarafından Marmara ilçesinde yapımı tamamlanan bazı tesislerin toplu açılış ve temel atma törenleri, Marmara Adası halkının yoğun katılımı ile gerçekleştirildi. Büyükşehir Belediyesi tarafından Marmara Adası'nda hayata geçirilecek toplam yatırımlara 60 trilyon harcanacak.

        Marmara Adası'nda düzenlenen toplu açılış ve temel atma töreni Büyükşehir Belediye Başkanı A. Edip Uğur'un katılımıyla gerçekleştirildi. BASKİ Genel Müdürü Mustafa Bayram yaptığı konuşmada "Balıkesir Büyükşehir olduktan sonra en kısa yolculuğumuzu Sayın Büyükşehir Belediye Başkanımız ile beraber helikopterle Marmara Adası'na yaptık. Marmara Balıkesir merkezine uzak olmak ile birlikte sayın belediye başkanımız ve halkımızın sıcaklığı nedeniyle Büyükşehir Belediye Başkanımızın gönlünde en yakın ilçelerimizden birisi. Sayın Belediye Başkanımız Süleyman Aksoy'un Saraylar'da başlattığı hamle Topağaç Mahallesi ve özellik Çınarlı Mahallesinde, Marmara merkez kanalizasyon şebekesiyle arıtma tesisi kapsamında sorunların çözülmesiyle bir bütün halinde halledilmiş olacak. Yapacağımız yatırım bakım onarım için harcayacağımız para 60 trilyon lira. Büyükşehir olmasa böyle bir yatırım yapmak mümkün değil" dedi.

        "ADAMIZIN BAŞI SAĞOLSUN"

        Marmara Adalar Belediye Başkanı Süleyman Aksoy ise "Hakkari Çukurca'da şehit olan Marmaralı evladımız Pilot Üsteğmen Müjdat Kerem Şağan kardeşimize ve tüm şehitlerimize Allah'ta rahmet diler, ada halkımıza, milletimize ve ailesine başsağlığı diliyorum. Bugün burada Büyükşehir Belediye Başkanımızın destekleri ile ada halkımızın yıllardır sıkıntısını çektiği bir sorunu çözüme kavuşturmanın haklı gururunu yaşıyoruz" şeklinde konuştu.

        "TERÖRÜN KÖKÜ KAZININCAYA KADAR BU MÜCADELE DEVAM EDECEK"

        Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı A. Edip Uğur ise konuşmasına, şehit olan Pilot Üsteğmen Müjdat Kerem Şağan'a Allah'tan rahmet dileyerek başladı. Şu an ülkenin başındaki en büyük derdin terör belası olduğuna vurgu yapan Başkan Uğur, "Tabii ki bu terörü besleyen teşvik eden unsurlar var. Türkiye'yi zayıf düşürmek, yatırımları durdurmak için Türkiye'yi zayıf düşürmek, el açan bir konuma getirmek, emir alan bir ülke haline getirmek için Avrupa'dan, Amerika'dan teröre lojistik destek alıyorlar. Ama Türk milleti polisiyle, ordusuyla güçlü ve köklü bir millet. Şu anda şehidimiz var, polisimiz, ordumuz mücadeleyi en iyi şekilde yapıyorlar. Cumhurbaşkanımızın, Başbakanımızın ve Genelkurmay Başkanımızın ifade ettiği gibi terörün kökü kazınıncaya, silahlar gömülünceye kadar bu mücadele devam edecek ve bunda da başarılı olacağımıza inanıyoruz" dedi.

        "MERMERE İSMİNİ VEREN BİR İLÇEMİZ VAR"

        Balıkesir'in 2014 yılı Mart ayında Büyükşehir olduğunu hatırlatan Başkan Uğur, "Tabii ki Büyükşehir büyük bir proje. Rahmetli Özal 1994 yılında Ankara, İzmir ve İstanbul'u Büyükşehir yapmıştı. Daha sonra Büyükşehir sayısı arttı. En son 30 Mart'ta 750 binin üzerinde nüfusu olan iller Büyükşehir oldu. Bunlardan bir tanesi de Balıkesir. Bu 30 il içinde Büyükşehir olmaya en layık olan Büyükşehir olması gereken il Balıkesir. Zengin bir coğrafyamız var. 18 bin kilometrekare alan, 22 ada, Ege'de, Marmara'da 300 kilometre kıyı şeridi olan yeraltı, yerüstü zenginlikleri olan tarımı, hayvancılığı, madenleri, termali, turizmi her şeyi içinde barındıran çok zengin toprakların üzerinde yaşıyoruz. Altın madenleri Balıkesir'de, dünyanın en zengin bor madeni yatakları Balıkesir'de. Mermer yatakları işte burada Marmara Adamızda en zengin. İtalya'ya gidiyorsunuz kilise yapılmış 600-700 yıl önce Marmara mermeri. Mermere ismini veren bir ilçemiz var. Kazdağları'nın olduğu, zeytini, zeytinyağı, her türlü hayvancılığın olduğu küçük ve büyükbaş hayvan, kanatlı, arıcılık aklınıza ne geliyorsa var" diye konuştu.

        "ENGELLİ KARDEŞLERİMİZİN ENGELLİLER HAFTASINI KUTLUYORUM"

        Büyükşehir Belediyesi olarak seçildikleri günden itibaren Balıkesir'in her köşesine ellerini uzattıklarını ifade eden Başkan Uğur, "Perşembe günü Gönen'deydim burada toplu taşıt araçlarımızın hizmete girme törenini yaptık. Şu anda Balıkesir'de ulaşım dairemiz bir taraftan Marmara Adamızı yakın hale getirmek için biliyorsunuz BADO deniz otobüslerini başlattık. Bütün kış boyunca hem Avşa'ya hem de Marmara'ya hizmet verdi. Bu arada ulaşım dairemiz Ayvalık'tan, Bandırma'da, Gönen, Manyas'a kadar, Balıkesir merkezdeki Karesi, Altıeylül ilçelerine kadar 500'ün üzerinde toplu taşıma aracı engellilere uyumlu, klimalı, kameralı ve para alışverişi olmayan BALKART ile inilip binilen araçlar haline geldi. Perşembe günü Engelliler Haftası dolayısıyla Balıkesir'in 10 ilçesinden gelen 2 binin üzerinde engelli kardeşlerimizle birlikte bir piknik yaptık. Bu arada tabi bütün engelli kardeşlerimizin de engelliler haftasını kutluyorum, her zaman onlarında yanındayız. 70'e yakın akülü araç dağıtımı yaptık. Bugüne kadar da Büyükşehir olarak 180'in üzerinde akülü araç engelli kardeşlerimize vermişiz. Oradan Gönen'e gittik, Gönen'den Edremit'e gidecek olan toplu taşıt aracı bile BALKAR ile binilecek. Gönen'deki Edremit'e gittiğinde aynı kart ile seyahat edebilecek. İnşallah istiyoruz ki Marmara Adası'ndaki vatandaşımız da Edremit'e gittiğinde Balıkesir'e geldiğinde bu BALKART ile seyahat edebilsin" dedi.

        "YENİ TÜRKİYE'DE ÖNCE MİLLET SONRA DEVLET"

        Modern ve gelişmiş ülkelerde olduğu gibi ulaşımı Balıkesir'de de aynı seviyeye getirme gayreti içerisinde olduklarını belirten Başkan Uğur, "Tabi bu nasıl oluyor, Yeni Türkiye'de önce millet sonra devlet. Milletine hizmetkar olan bir devlet anlayışı var. Artık milletini korkutan bir ceberut devlet anlayışı yok. Milletine hizmetkar olan bir devlet anlayışı. Biz de yerel yönetim olarak Balıkesir Büyükşehir Belediyesi olarak, Marmara Belediyesi olarak Süleyman kardeşim de aynı şekilde sizlere hizmet için varız ve çalışıyoruz gece gündüz demeden. Bütün araziyi dolaşıyoruz vatandaşlarımızla sosyal doku anketleri yapıyoruz. Siz ne istiyorsunuz? Neye ihtiyacınız var? Dediler ki yolcu salonuna ihtiyacımız var. Gençlerin spor yapması için spor alanlarına ihtiyacı var. Marmara Adası'nın kanalizasyona ihtiyacı var. Kanalizasyonun yanında atık su arıtma tesisine ihtiyacı var, denizlerimiz kirlenmesin. İşte biz de sizlerden aldığımız mesajlarla ona göre planımızı, programımızı yapıyor, hizmete devam ediyoruz" şeklinde konuştu.

        "BALIKESİR YAŞANABİLİR BİR İL OLSUN"

        Balıkesir'i plakası gibi 10 numara bir il yapmak istediklerine vurgu yapan Başkan Uğur, "Türkiye'nin nasıl 2023 hedefi gelişmişlik seviyesinde ülkemizi ekonomik olarak dünyanın 10. ülkesi yapmak. Şimdi sıramız 16... Balıkesir de aynı ülkemizin dünyada olduğu 16. sırada ekonomik gelişmişlik olarak. Balıkesir'i inşallah 10. sıraya yükseltelim, 10 numara bir il olsun. Biz yolu, suyu kanalizasyonu yaparken bir taraftan da hemşehrilerimize istihdam sağlamak, sosyal hayatı geliştirmek, Balıkesir yaşanabilir bir il olsun istiyoruz. Balıkesir'de yaşayanlar Balıkesir dışına gitmek ihtiyacı hissetmesin. Daha dünyanın her yerinden Avrupa'dan, Türkiye'den iç turizm, dış turizm Balıkesir'e gelsinler. Marmara, Saraylar Topağacı'na, Çınarlı'ya gelsin buraları değerli yerler haline getirelim. Bütün amacımız bu, bunun için gayret sarf ediyor, çalışıyoruz" dedi.

        "BASKİ GECE GÜNDÜZ ÇALIŞIYOR"

        Marmara Adası merkezinde 7, kırsalda ise 4 mahallenin olduğunu ifade eden Başkan Uğur, "BASKİ'nin kurulması ile birlikte 46 personel 12 adet iş makinesi ile hizmet veriliyor, bin 120 kırsal abone var. Merkezde abone 4 bin 550 yazlık abone olmak üzere toplam 10 bin 282 abone mevcut. BASKİ'miz gece gündüz demeden içme suyu, arıtma, atık su arıza ile ilgili yakından çalışmalar yapıyor. Marmara ilçesinde sadece bakım onarım olarak bugüne kadar BASKİ tarafından 2 milyon lira harcanmış. Topağacı'nda 31 Temmuz 2015 tarihinde temelini attığımız içme suyu kanalizasyon arıtma tesisi parsel bağlantıları yapılıyor inşallah onu da en kısa zamanda gelip açacağız" diye konuştu.

        "MARMARA ADASI MEZBAHA ARAMAYACAK"

        Uğur, açıklamalarını şöyle sürdürdü: "Biliyorsunuz kasaplar hayvan kestirmek için ya Gönen'e ya da Bandırma'ya gidiyor, başka bir mezbaha arıyor. İnşallah şimdi Topağacı'na bir tane de mezbaha kuracağız, bunun çalışmalarını yapıyoruz. Artık Marmara Adası mezbaha aramayacak. Modern bir mezbaha başında veterineri, personeli, kasapları olacak. İnşallah halkımızın sağlığını da düşünüyoruz. İstiyoruz ki kaçak kesilen hayvanları halkımız yemesin, mutlaka veteriner kontrolünden geçmiş olsun."

        "BASKİ 62 MİLYON LİRA HARCAYACAK"

        Avşa'da deniz suyundan içme suyu elde eden bir tesisin kapasitesini tekrardan arttıracaklarına dikkat çeken Başkan Uğur, "Geçmişte arttırmıştık oraya 1 milyon bir harcamamız oldu. Avşa'nın atık su arıtması ile ilgili dünya bankasıyla az önce genel müdürümüzün de ifade ettiği gibi bir çalışmamız var. Bu projenin bedeli 35 milyon. Görüyorsunuz az paralar değil. Projesi tamamlandığında finansmanını da inşallah temin edeceğiz. Marmara ilçemizin kırsal mahallesi Çınarlı ve Ekinlik adalarında da içme suyu temini için sondaj ve jeofizik çalışmaları devam ediyor. Marmara Adası için 32 km kanalizasyon hattı, 5 adet terfi merkezi, 5 bin metre parsel bağlantısı yapılacak. 10 bin kişilik Marmara atık su arıtma tesisi, ayrıca 3 bin kişilik Çınarlı Mahallemize de paket bir arıtma yapıyoruz. Bunların hepsi için 18 milyon liralık bir bütçe ayrıldı. İnşallah bu da en kısa zamanda gerçekleştirilecek. Yalnız BASKİ'nin yapacağı yatırımlar 62 milyon lira" dedi.

        "İNSAN YÖNETİMİ, PARA YÖNETİMİ, PROJELER"

        Büyükşehir'in büyük proje olduğunu ve bu büyük projenin sahibinin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan olduğuna dikkat çeken Başkan Uğur, "Eğer o irade göstermeseydi Balıkesir hala Büyükşehir olmamıştı. O İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı olduğunda söylediği; 'İnsan yönetimi, para yönetimi, projeler.' Biz de bütün dairelerimizde, genel müdürlüklerimizde ehil insanlar işten anlayanlar var. Parayı iyi yönetiyoruz, projeleri uyguluyoruz. İşte bizim yaptığımız bu. Ehil insan, temsil kabiliyeti olan, bu işi iyi bilen ve parayı da yönetiyoruz buluyoruz finansmanını, projesini hazırlıyoruz ve uygulamaya koyuyoruz. BASKİ'nin dışında Kent Estetiği Dairemiz Gündoğdu, Avşa Angali mevkii, Yiğitler Mahallesi, Avşa Belediyesi arkasındaki alan, Çınarlık, Ekinlik, Saraylar Mahallesi'nde, Avşa Adası'nda muhtelif alanlarda 11 adet parkın yapımını gerçekleştirdi. Yine Çınarlık, Ekinlik , Saraylar mahallelerinde 3 takım açık alan spor aletleri kurulumu, Saraylar'da 1 adet semt spor sahası, Marmara Adası liman içi bitki ekimlerini yaptı. Bu işler için de Kent Estetiği Dairemiz 800 bin liranın üzerinde bir harcama yapmış. Bugün açılışını yapacağımız limandaki yolcu bekleme salonundaki iskele ve arkamızdaki bina için 1 milyon 79 bin lira harcandı" şeklinde konuştu.

        "MARMARA MERMERİ İLE ANILIYOR"

        Marmara mermeri hakkındaki görüşlerini de açıklayan Başkan Uğur, "Marmara'nın mermerini sağ olsun Süleyman Aksoy kardeşim Marmara Belediye Başkanı temin etti. Marmara mermeri ile anılıyor, işte bu bina Marmara mermeri. Destek olan herkese kooperatife de teşekkür ediyoruz, desteği olanlardan. İşte böyle birlik beraberlik içinde el birliği ile güzel eserler ortaya çıkıyor. Burada mermeri işleyenler elektrik enerjisi yetmediğinden ancak bunu ham olarak ihraç ediyorlardı. Denizden yeni hat geldi. Artık bunu fayans yapmak için işlenmiş hale getirmek için mermeri bir mazeret kalmadı. Bundan sonra inşallah bu mermerin işlenmesi katma değeri daha yüksek ürünlerin ihraç edilmesi, bütün bu işlerin imalatı Marmara Adası'nda yapılacak. Bu arada sahilde gördüğünüz Sahil Güvenlik binası yapıldı yanında da 112 Acil Büyükşehir Belediyemiz tarafından gerçekleştirilecek. Tüm liman iskelelerinin güvenlik kameraları yapılmakta. Erdek, Marmara, Avşa iskelelerinin güvenlik tertibatlarını sağlamak için X-Ray cihazları alınmakta. İskelelerin tüm ikaz ve uyarı tabelaları takılmış, aydınlatma projektörleri, direkleri ara fenerleri tesis edilmiştir. Görüyorsunuz Marmara Belediye Başkanı çalışıyor. Memnun musunuz Süleyman Aksoy'dan? Gece gündüz demeden çalışıyor. Bizi o kadar çok rahatsız ediyor ki hiç rahat vermiyor. Bütün Balıkesir'deki belediyeler Marmara'yı kıskanıyor. Bizler de sizlerin desteği ile çalışıyoruz, sizlerin desteği ile sizlerden aldığımız enerji ile çalışıyoruz. İnşallah bunların hepsini sizlerle birlikte gerçekleştireceğiz. Bundan sonra da yatırımlarımız çalışmalarımız devam edecek hepinizi Allah'a emanet ediyorum" dedi.

        Konuşmaların ardından Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından düzenlenen 2016 Türkiye Yıldızlar Futsal Şampiyonası'nda Balıkesir il birinciliği ve Türkiye üçüncülüğü kazanan Saraylar Ortaokulu takımı sporcularına Başkan Uğur tarafından kupa verildi. Marmara Atıksu Arıtma Tesisi ve Kanalizasyon inşaatı temeli de okunan dualarında ardından atıldı. Daha sonra Marmara Adası yolcu bekleme salonuna geçildi. Burada yolcu bekleme salonu yapımında emeği geçenlere plaketleri takdim edildikten sonra kurdele kesimi yapıldı. Başkan Uğur ve protokol üyeleri Marmara Adası yolcu bekleme salonunu gezdi. Marmara Adası Halı Saha açılışını yapan Başkan Uğur burada kaleye geçen Marmara Adalar Belediye Başkanı Süleyman Aksoy'a attığı 3 penaltı vuruşunu da gole çevirdi. Yapımı Büyükşehir Belediyesi tarafından gerçekleştirilen Marmara Adası Sahil Güvenlik Komutanlığı hizmet binası açılışına geçen Başkan Uğur burada SG Yarbay Tayfun Paşaoğlu tarafından karşılandı. Kurdele kesiminin ardından SG Yarbay Tayfun Paşaoğlu hizmet binası yapımı için Başkan Uğur'a teşekkür ederek, plaket ve resim hediye etti. Yürüyerek Marmara Adası Su Ürünleri Kooperatifi açılışına giden Başkan Uğur, yol boyunca ada esnafı vatandaşlarla sohbet etti. Şadırvan açılışının ardından Saraylar Mahallesi çok amaçlı spor tesisi ve çocuk parkı açılışını gerçekleştiren Başkan Uğur'a Marmara Adası halkı büyük sevgi gösterilerinde bulundu. Başkan Uğur programının sonunda Göbel'e giderek burada öğrencilere spor malzemesi dağıttı.

        (OF-SO-Y)

        15.05.2016 17:27:30 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Balıkesir haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Balıkesir Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler